Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell deinst niet terug voor Verstappen bij Mercedes: "Grootste uitdaging al gehad"

George Russell weet nog altijd niet wie zijn teamgenoot wordt bij Mercedes. Het is inmiddels wel duidelijk dat de Brit voor niemand bang is, zelfs niet voor Max Verstappen.

Russell Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes weet al een aantal maanden dat het op zoek moet naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell in 2025. Lewis Hamilton kondigde begin dit jaar aan dat hij volgend seizoen voor Ferrari rijdt, waardoor er ineens een vrij zitje is bij de Zilverpijlen. Supertalent Andrea Kimi Antonelli lijkt een grote kanshebber te zijn op het stoeltje, maar teambaas Toto Wolff aast nog altijd op Max Verstappen.

George Russell is in ieder geval zeker van zijn plek bij Mercedes in 2025. Hij heeft zich nu uitgesproken over de mogelijk van Verstappen als toekomstige teamgenoot. "Ik zou er niet voor terugdeinzen om naast Max te gaan zitten", zo vertelt Russell in gesprek met Daily Mail. "Ik zou er ook niet voor terugdeinzen als hij bij ons (Mercedes, red.) zou komen rijden. Ik had de grootste uitdaging om bij Mercedes te komen en tegen de grootste coureur aller tijden te rijden (Lewis Hamilton, red.). Zeker statistisch gezien, in de kwalificatie en in de race. Ik heb tegen hem gepresteerd en dat is alles wat ik kan doen."

"Max kan een jaar vrij nemen voor 2026 en kijken wat het beste team is. Het zou me niets verbazen als hij dat zou doen. Vergeet niet dat 2026 een loterij is. Je weet dus echt niet wat er gaat gebeuren", zo vervolgt Russell. "Ik ben een loyale jongen en Mercedes heeft me de kans gegeven, maar ik wil wereldkampioen worden. Dat zijn we op dit moment niet. Maar een jaar geleden was McLaren het langzaamste team en nu zijn ze het snelste", aldus Russell.

Toch geeft de Brit de hoop op een wereldtitel niet zomaar op. "Wat me hoop geeft, is dat Max in zijn zevende seizoen zat toen hij voor de titel vocht. Ik zit nu in mijn zesde en ik ben 26, maar Fernando Alonso is 43. Als ik hem zo zie presteren, zie ik geen reden waarom ik niet tot mijn veertigste door zou kunnen gaan. Dus ik weet dat mijn tijd komt. Ik maak me helemaal geen zorgen", zo klinkt Russell zeer optimistisch.

"Ik geloof dat we onze kans krijgen. Nu is het Max zijn kans, maar de eerste zes jaar was dat niet het geval en dat was frustrerend voor hem. Ik moet dus hard blijven werken en mijn motivatie niet verliezen, want je weet niet wanneer die kans komt. Lando Norris, Charles Leclerc en ik hebben races gewonnen, maar geen van ons heeft de kans gehad om voor het kampioenschap te vechten", zo sluit hij af.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training