Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell eist drastische Mercedes-maatregelen: 'Offer het seizoen dan maar op'

George Russell wil strijden voor de winst, voor titels en meer! Niet voor de zevende plek, zoals afgelopen weekend het geval was. Als het aan de Brit ligt, dan grijpt zijn team drastisch in.

Russell Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

George Russell begon de GP van Bahrein op de zesde plaats. Twee Red Bulls, twee Ferrari's en een Aston Martin stonden voor zijn neus. Aan het einde van de race was hij tot overmaat van ramp nog ingehaald door zijn teamgenoot en de andere Aston Martin-coureur. Doordat Charles Leclerc uitviel was het uiteindelijk goed voor de zevende plaats.

Na afloop verscheen Russell met een verslagen blik voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Zijn conclusie was even helder als hard. "We komen gewoon performance tekort. Aston Martin is de verrassing van de paddock en onze achterstand op Red Bull is veel te groot."

Blik op volgend jaar?

Russell is duidelijk: dit is niet wat hij wil. Dit is niet wat Mercedes wil. Het kan hem niet schelen of hij alleen achter Red Bull rijdt, of achter Red Bull, Ferrari én Aston Martin. In beide gevallen is het niet goed genoeg. Nu is de achterstand echter zo groot, dat zijn team volgens de Brit moet overwegen om iets zeer drastisch te doen.

"Mercedes is hier om te winnen", is hij stellig. "We willen elk resultaat optimaliseren, maar als je me de keuze geeft tussen vechten voor overwinningen of het boeken van langzame progressie en nooit echt een kans krijgen, dan kies ik natuurlijk voor de eerste optie."

"Als we dus een aantal races of een deel van het seizoen op moeten offeren om zo de mogelijkheid hebben een auto te krijgen waarmee we in het tweede deel van het seizoen kans maken, dan moeten we dat doen. Of misschien de blik zelfs al verleggen naar volgend jaar. Misschien moeten we dat laatste doen, want we hebben duidelijk een erg grote achterstand."

P2 of P7 maakt niet uit

Eerder riep Russell ook al dat hij er van uit ging dat Red Bull dit jaar elke race zou gaan winnen. Hij wil dat maar al te graag voorkomen, maar misschien lukt dat pas in 2024.

"Zoals ik al zei: we zijn hier om te strijden voor het kampioenschap en te winnen. Niemand herinnert zich de teams die tweede en derde zijn geëindigd."

"Persoonlijk maakt het me niet uit of ik tweede of zevende eindig in het kampioenschap: het maakt geen verschil. Ik wil winnen. Ik ben hier om titels te winnen, ik wil titels en races winnen."

"Elk individu bij Mercedes wil dat", vervolgt hij zijn relaas. "De tweede plek is niet goed genoeg. Als we dat willen doen, dan moeten we drastische veranderingen doorvoeren, om zo een kans te maken. Of dat nou in het tweede deel van het jaar of wanneer dan ook is, dat moeten we dan doen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'