Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell geeft de hoop al op: "Dat moeten we gewoon accepteren"

George Russell zag boezemvriend Lando Norris winnen in Miami, maar is zelf realistisch genoeg om te beseffen dat dat resultaat de komende maanden niet voor hem is weggelegd. Volgens de Brit moet Mercedes genoegen nemen met hun huidige positie tot er betere tijden aanbreken.

Russell Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Miami werd het toneel van één van de eerste verrassingen van het seizoen, maar voor George Russell zat er uiteindelijk niet meer in dan vier punten tijdens de race op zondag. Mercedes had het over het algemeen lastig tijdens het eerste Amerikaanse raceweekend van het seizoen, want ook Lewis Hamilton kon geen potten breken met een spectaculair resultaat. De Duitse renstal werd in Miami nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt, want het moet beter.

De verlossende redding laat echter nog op zich wachten en Russell bleef in gesprek met o.a. RacingNews365 dan ook realistisch over de kansen van het team. "In Miami ging het gewoon niet goed met de auto. Ik miste grip en snelheid, maar ik moet nog steeds uitzoeken hoe dat kwam. Ik weet het allemaal niet zo goed, want op dit moment zijn we voortdurend aan het schommelen. Op een goede dag worden we vijfde, maar op een slechte dag zit er niet meer in dan een achtste plek. In Miami hadden we echt een slechte dag, dat is zeker." 

Toch werd de overwinning van Lando Norris een klein lichtpuntje voor Russell. De twee heren kennen elkaar al jaren en hebben al heel wat meegemaakt samen, dus het succes van zijn boezemvriend doet Russell goed. "Hij heeft het echt verdiend en ik ben heel blij voor hem. Hij verdient die overwinning echt al jaren en ik denk dat het, voor alle Formule 1-coureurs van deze generatie waarin één team en één coureur domineren, geweldig is om te zien dat een ander de kans krijgt om een keer te winnen."

Mercedes denkt nog niet aan winnen

De zege van Norris, inclusief het verslaan van de dominante Max Verstappen, zorgt ongetwijfeld voor een nieuw sprankje hoop bij Russell. Toch blijft de Brit realistisch, want een overwinning zal de komende maanden naar eigen zeggen niet binnen handbereik liggen. "Twaalf maanden geleden kwalificeerde McLaren hier als zeventiende en achttiende, maar een jaar later winnen ze de race. Het toont wel aan dat alles nog mogelijk is als alles goed gaat, maar op dit moment is dat bij ons niet het geval. We moeten er echt voor gaan zorgen dat alles snel verandert." 

Toch zal het tempo van die veranderingen nog te wensen overlaten, want volgens Russell is de kans klein dat er op korte termijn grote stappen gezet zullen worden. "We gaan zeker de goede kant op en er komen wel een paar dingen aan op korte termijn, maar het zal ons niet ineens veranderen in winnaars. Ik denk dat we gewoon moeten accepteren dat we het vierde snelste team zijn wat rondetijden betreft, want het kampioenschap liegt er niet om. Dit is waar we momenteel staan en zoals ik al zei denk ik dat we vechten voor de vijfde tot ongeveer de achtste plek."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco