Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell geeft Mercedes hoop na dramatische seizoensstart

Het ziet er niet goed uit bij Mercedes en dat moest het team zelf al meermaals toegeven, maar toch ziet George Russell nog ruimte voor een beter verloop van het verdere Formule 1-seizoen.

Het lukte Mercedes tijdens het openingsweekend in Bahrein niet om Red Bull uit te dagen voor poleposition en in de race moesten Lewis Hamilton en George Russell genoegen nemen met de vijfde en zevende finishplaats. De hoge bandenslijtage was op zondag een van de redenen waarom het Duitse team niet mee kon strijden voor de zege. Al sinds de testdagen roept men bij Mercedes dat het nog niet helemaal top gaat en na de eerste race deden ze daar nog een schepje bovenop. Meerdere kopstukken van het team lieten weten dat er grote veranderingen nodig zijn en de titelstrijd lijkt nog ver, heel ver weg. Toch probeert Mercedes de moed erin te houden, voor het team zelf en natuurlijk de Mercedes-fans. Wat we in Sakhir zagen, is namelijk niet meteen ook representatief voor de rest van het seizoen. "Bahrein is een uitzonderlijk circuit, maar andere locaties gaan ons niet meer dan drie tienden meer of minder geven", zegt hij tegen onder andere RacingNews365. "Ik denk dat dit een van de lastigere circuits was. Als je kijkt naar Mercedes in het verleden op het circuit van Bahrein, dan is het zeker niet een van onze beste circuits geweest."

Toch moet er verandering komen

Een sprankeltje hoop is er dus nog na de teleurstelling in Bahrein, maar dat betekent niet dat er bij Mercedes niet keihard gewerkt moet worden. Het gat naar Red Bull lijkt gigantisch: Max verstappen, de winnaar van de race, finishte vijftig seconden voor de Mercedes-bolides. Russell vindt dat er 'heel snel performance moet worden gevonden': "We weten dat ons team goed is in het doorontwikkelen en het vinden van performance, maar we zitten nog heel ver af van waar we willen zijn. We moeten snel wat gaat vinden", aldus de Mercedes-coureur.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"