Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
George Russell

Russell: "Hamilton is de absolute nummer één"

George Russell hoopt dit seizoen een goede stap voorwaarts te kunnen zetten met Williams. op dit moment is het gevoel goed en hoopt hij het de middenmoot moeilijk te kunnen maken. Verder kijkend naar de toekomst droomt de jonge Brit van een Mercedes-zitje, zelfs als dat betekent dat hij het in een rechtstreeks gevecht tegen Lewis Hamilton moet opnemen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Volgens George Russell heeft Williams afgelopen winter hard gewerkt om een competitievere wagen te maken en is men uiteindelijk geslaagd in de missie: "Het seizoen wordt zeker niet slechter dan vorig jaar, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de concurrentie. Onze wagen is flink verbetert, maar we moeten afwachten hoeveel vooruitgang de concurrentie heeft geboekt", aldus Russell tegenover Sky Sport Italia.

Volgens de Brit verkeerd Williams ook niet in een eenvoudige positie, aangezien er andere concurrenten zijn die er een nauwe samenwerking op na houden met grotere teams: "Er is genoeg concurrentie van teams die samenwerken met grotere teams zoals AlphaTauri en Racing Point. Wij moeten het allemaal zelf doen en daardoor is het niet eenvoudig om snel vooruitgang te boeken."

De kans is groot dat Russell na dit seizoen het team van Williams zal verlaten. De voormalig Formule 2-kampioen hoopt namelijk een stap te kunnen maken richting de top van de Formule 1. Er bestaat een kans dat hij een overstap zal maken naar Mercedes, waar hij mogelijk de teamgenoot zou worden van Lewis Hamilton: "In 2021 kunnen er nog behoorlijk wat veranderingen plaatsvinden op de transfermarkt, maar voorlopig ben ik er nog niet echt mee bezig. Natuurlijk heb ik een speciaal gevoel met Mercedes, zij hebben me geholpen in mijn carrière en zij voelen aan als mijn familie. Iedere coureur hoopt een wereldtitel te winnen, dus natuurlijk zou ik graag voor Mercedes willen rijden, want het is op dit moment een van de beste teams op de grid."

Russell deinst ondanks zijn bewondering voor Hamilton niet terug voor de wereldkampioen: "Lewis is daarnaast op dit moment de absolute nummer één, dat weet iedereen ook wel, maar als je hem van dichtbij volgt zie je pas echt hoe hij er volledig voor gaat. Ik hoop op zijn niveau te komen, maar op dit moment moet ik mezelf nog op een aantal vlakken verbeteren."

6 reacties