Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Russell heeft maar een doel voor ogen bij Mercedes: "Wereldkampioen worden"

Lewis Hamilton kan zijn borst natmaken. George Russell heeft maar een doel voor ogen in de Formule 1: wereldkampioen worden.

Russell Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Na lang wikken en wegen wist Toto Wolff eindelijk wie hij in 2022 naast Lewis Hamilton ging zetten: George Russell, die de vervanger zal worden van de naar Alfa Romeo vertrekkende Valtteri Bottas. Het ging niet vanzelf, zo herinnert de Brit zich in gesprek met BILD.

Het begon allemaal op de boerderij van zijn ouders. "Mijn vader werkte van heel vroeg tot heel laat, maar als hij op vrijdagavond thuis kwam, dan sprongen we in de auto en gingen we karten. Mijn moeder ging dan mee en op een notitieblok noteerde ze al mijn set-ups, de bandendruk, motorafstelling, enzovoort!"

Maar het ging niet vanzelf. En dus klopte hij uiteindelijk aan bij Toto Wolff. "Toen ik vijftien was besefte ik dat het niet makkelijk zou gaan worden om de Formule 1 te bereiken. Er waren maar twintig coureurs. Dat ik dat al vroeg begreep, heeft me zeker geholpen."

"Ik mailde in december 2014 naar Toto. Heel laat in de avond. Ik stuurde hem mijn CV en vertelde hem dat ik hem graag wilde ontmoeten. Het ergste wat er had kunnen gebeuren, was dat hij me niets terug zou sturen. Vijftien minuten later reageerde hij echter al: 'Laten we een afsprak maken'.

Zeven jaar later weet Russell dat hij in 2022 voor het grote Mercedes mag gaan rijden. "Het tekenen van het contract was het beste moment van mijn leven. Het is slechts een stap, want het harde werk moet nog komen. Het zou dom zijn om te denken dat het makkelijk wordt om voor Mercedes naast Lewis Hamilton te rijden. Het wordt de grootste uitdaging ooit voor mij."

Maar ook al weet hij dat het lastig wordt, zijn doel staat wel al vast. Een zeven- of tegen die tijd achtvoudig kampioen naast zich weerhoudt hem er niet van om het maximale te willen. "Ik weet wat het me heeft gekost om zo ver te komen, maar alleen maar de Formule 1 bereiken is niet het einde. Mijn doel is om wereldkampioen te worden", aldus een vastberaden Russell.

Ook interessant:

Video: Bepalen gridstraffen de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton?

Hoe werken die gridstraffen in de Formule 1 nu precies? En wat zijn de gevolgen voor Verstappen of Hamilton als ze een motor wisselen? Wij leggen het uit!

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels