Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell laakt 'onnozele' FIA: "Totaal onnodig"

Russell begrijpt net als teamgenoot Lewis Hamilton niet waarom de FIA vanaf het komende Formule 1-seizoen een verbod heeft ingesteld op het maken van statements.

George Russell W14
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Het maken van statements, bijvoorbeeld met politieke of klimaatgerichte onderwerpen, is sinds de winterstop 2022-2023 verboden door de FIA als daar geen schriftelijke toestemming voor is gegeven. Acties zoals 'Save the Bees' van Sebastian Vettel of 'Black Lives Matter' van Lewis Hamilton worden dus niet zomaar toegestaan.

George Russell vindt het tegen de vrijheid van meningsuiting ingaan en staat achter teamgenoot Hamilton, die eerder al kritisch was over de nieuwe regel en liet weten gewoon door te gaan met zijn statements. In gesprek met de media, waaronder RacingNews365, uit Russell nu ook zijn onvrede: "Ik snap niet helemaal waarom de FIA dit doet. Het is totaal onnodig in deze sport en in de wereld waarin we leven op dit moment."

"Het is logisch om hierop duidelijkheid te willen vinden en ik vertrouw erop dat het probleem opgelost wordt. Ik denk dat het een soort miscommunicatie is. Dan kan ik er om eerlijk te zijn niet veel meer over zeggen. Zoek duidelijkheid en kijk dan waar we staan, maar we gaan onze meningen niet verbergen door een domme regel. We hebben nog altijd vrijheid van meningsuiting."

Russell pleit voor snelle verandering

Het Formule 1-seizoen start over zo'n twee weken in Bahrein en Russell hoopt dat de FIA voor de start van de eerste race (zondag 5 maart) de situatie heeft verduidelijkt. "Ik hoop en vertrouw erop dat het dan is opgelost. Ik kan me niet voorstellen dat we gelimiteerd worden in wat we vinden. Dit hoort bij vrijheid van meningsuiting en we staan in ons recht om onze visie te delen op welk platform dan ook."

Russell heeft het er nog niet over gehad met FIA-president Mohammed Ben Sulayem sinds zijn 'stap terug in de F1'. Wel met een aantal anderen. "Ik heb contact gehad met Niels (Wittich, wedstrijdleider, red.) over het sportieve en race-perspectief hiervan. We hebben een erg goed gesprek gehad waar de mening van de coureurs is gedeeld. "

"Hij heeft vragen gesteld om het toekomstbeeld wat helderder te maken en de sport te verbeteren. En met Mohammed moeten we nog een gesprek hebben op een bepaald moment, zodat we kunnen kijken wat de juiste manier is om hiermee om te gaan", aldus de Mercedes-coureur.

Ook interessant:

Waarom Mercedes wel op safe móét spelen ten opzichte van extreem Ferrari

Afgelopen woensdag concludeerden we dat de nieuwe Ferrari SF-23 een revolutie in vermomming was. Meerdere details maakten duidelijk dat het concept van 2022 tot in extremen is uitgediept bij het uittekenen van de 2023-bolide. Kijkend naar de nieuwe Mercedes is dat gevoel heel anders.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen