Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell neemt voorschot op komst Antonelli bij Mercedes

Het lijkt inmiddels een kwestie van tijd tot Andrea Kimi Antonelli wordt aangekondigd als Mercedes-coureur voor 2025. De Italiaan komt in dat geval naast George Russell te rijden. Voor Russell wordt het de eerste keer dat hij de ervaren coureur zal zijn binnen een team, iets waar de Brit naar uitkijkt.

Antonelli F2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Lewis Hamilton al zeer vroeg aankondigde dat hij aan het einde van dit jaar Mercedes inruilt voor Ferrari, wordt er flink gespeculeerd over wie er volgend jaar bij de Zilverpijlen rijdt. Het team van Toto Wolff zat langere tijd achter Max Verstappen aan, maar lijkt die naam inmiddels, voor 2025 althans, te kunnen vergeten. Mercedes heeft dan ook doorgeschakeld en alles wijst er op dat Andrea Kimi Antonelli vanuit de Formule 2 meteen de stap maakt naar het team uit Brackley.

Voor George Russell breekt er dan ook een nieuw tijdperk aan. De Brit is bezig aan zijn derde seizoen bij Mercedes en heeft tot op heden kunnen teren op een ervaren teamgenoot in de vorm van Lewis Hamilton. Nu de zevenvoudig wereldkampioen vertrekt en er een rookie voor terug lijkt te komen, wordt er van Russell verwacht dat hij het team gaat leiden. Tegenover onder meer RacingNews365 reageert Russell op de vraag of hij als mentor gaat optreden voor de jonge Italiaan: "Ik denk niet dat een extreem getalenteerde coureur een mentor nodig heeft in de vorm van een andere coureur."

"Je moet je eigen weg vinden en ook zelf fouten durven te maken. Desondanks sta ik er absoluut voor open om hem advies te geven en te helpen in zijn ontwikkeling," zo vervolgt Russell. De Brit denkt dat hij klaar is om die rol op zich te nemen: "Ik heb vertrouwen in mezelf en wil het beste voor dit team. De geschiedenis heeft bewezen dat, wanneer je voor een kampioenschap wilt vechten, je een goede teamgenoot naast je moet hebben, die je dusdanig pusht om het beste uit jezelf te halen."

Russell voorziet nog een belangrijk aspect van een goede teamgenoot. Volgens de Brit moet zijn teamgenoot ook in staat zijn om het team strategisch een voordeel te geven: "Een teamgenoot moet ook meestrijden voorin het veld, want wanneer we weer met twee auto's vooraan vechten, geeft dat ons ook een strategisch voordeel. Als Kimi volgend jaar mijn teamgenoot wordt, weet ik zeker dat hij mij naar dat niveau kan pushen. Ik kijk uit naar die verandering."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024