Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell reageert op 'diva' uitspraken Wolff: "Denk dat dat een understatement is"

George Russell kijkt positief terug op de Grand Prix van Miami, al komt Mercedes nog duidelijk tekort ten opzichte van de topteams in de Formule 1. De W13 is op zijn zachtst gezegd een 'diva', maar de jonge Brit is hoopvol voor verbetering.

Na een veelbelovende vrijdag waarin George Russell de snelste tijd in de tweede vrije training wist neer te zetten, was er tijdens de kwalificatie weinig te merken van deze snelheid. De jonge Brit startte de Grand Prix van Miami als twaalfde en kwam uiteindelijk als vijfde over de finish . De snelheid leek er op vrijdag dus wel te zijn, maar de Mercedes-coureur zag weinig terug van deze snelheid in de rest van het weekend. "We hebben altijd al geweten dat het een snelle auto was. Vrijdag was een complete uitschieter en we begrijpen niet helemaal waarom", laat Russell weten aan media, waaronder RacingNews365 . De Mercedes-coureur vervolgt: "Iedere andere coureur verbeterde zijn tijd (in de kwalificatie, red.) met meer dan een seconde. Mijn race-snelheid was op vrijdag twee tiende langzamer dan Charles Leclerc en op zondag ging het terug naar een halve seconde tot een seconde. We moeten gewoon proberen om de auto te 'ontgrendelen'."

Het is een kwestie van zoek de verschillen

Wanneer Mercedes 'de sleutel' naar de oplossing vindt, is vooralsnog onduidelijk, maar volgens Russell hebben de wisselende resultaten van het weekend in Miami het team een goede stap in de juiste richting geduwd. "We moeten blijven analyseren", vervolgt hij. "Ik denk dat dit weekend misschien wel één van de meest belangrijke weekenden is geweest. Ik bedoel, er zit snelheid in de auto. We moeten terug kijken naar de data van vrijdag en dit vergelijken met de data van zaterdag en zondag."

Russell: "Het is meer dan een diva"

De onvoorspelbaarheid van de Mercedes-bolide is voor beide coureurs de grootste drempel. Russell laat weten dat de porpoising het enorm lastig maakt om de auto te besturen. "We begrijpen nog steeds niet waarom de auto zo onvoorspelbaar is." "Toto noemt de auto vaak een diva, maar ik denk dat dat een understatement is, omdat de auto zo onvoorspelbaar is."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024