Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell doet pijnlijke Mercedes-constatering na slechte seizoensstart

George Russell startte op P7 voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië en wist slechts een plekje te pakken in de race. Dat is zeker niet waar de Brit op hoopte en hij ziet dat er een hoop werk aan de winkel is voor Mercedes.

Russell Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na twee races in 2024 moet George Russell het doen met slechts 18 punten. Een vijfde plaats in Bahrein en een zesde plek in Saoedi-Arabië, verder kwam de beste Mercedes-man tot nu toe niet. Een solide race van de Brit in Djedda, maar hij finishte natuurlijk niet op de plek waar hij wilde eindigen. "Dat is een goede evaluatie", zo zegt Russell tegen verschillende media waaronder RacingNews365.

"We zijn nog steeds heel erg bezig om de auto te begrijpen, want we hebben het ware potentieel de afgelopen twee weekenden op bepaalde momenten wel laten zien. Tijdens de eerste vrije training, meteen vanuit de pitbox, konden we bovenin de tijdenlijst meedoen en tijdens de tweede oefensessie stonden we op de tweede plek in Saoedi-Arabië. Maar in beide weekenden is de pace weggevallen. De concurrentie is ons niet voorbijgegaan, maar wij zijn langzamer geworden. We moeten begrijpen hoe dat kan. En de marges zijn zo ontzettend klein tussen met McLaren, Aston Martin en onszelf, met Charles Leclerc een klein beetje daarvoor", zo legt Russell uit.

Mercedes had in het raceweekend in Djedda last van een stuiterende auto, maar er zou zomaar meer aan de hand kunnen zijn met de W15. "Dat kan zomaar en ik denk dat er meer aan de hand is. Deze auto's zijn zo complex en dat kunnen we koppelen aan de banden, die zijn ook heel moeilijk te begrijpen", zo legt de Brit uit.

Tot slot, hoe kijkt Russell naar de verhoudingen na de eerste twee races? "Als je Red Bull buiten de vergelijking laat, zit het allemaal best dicht bij elkaar. Relatief gezien is het best compact met een aantal teams, met uitzondering van Red Bull."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training