Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell spreekt Hamilton tegen: "Dan waren we nog niet tevreden geweest"

De uitschakeling van Lewis Hamilton in Q1 was één van de meest besproken gebeurtenissen op de zaterdag in China. Volgens Hamilton zelf kwam dit door een radicale wijziging van de set-up ten opzichte van zijn teamgenoot. George Russell is het daar niet mee eens.

Russell sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton vond al in het eerste deel van de kwalificatie zijn waterloo. Een flinke tegenvaller voor de man die eerder op de dag nog tweede werd in de sprintrace. De zevenvoudig wereldkampioen verklaarde later dat zijn matige prestatie voor een deel kwam, omdat Mercedes een radicale wijziging had toegepast op zijn auto. Hamilton vertelde ook dat zijn teamgenoot juist met een compleet andere afstelling onderweg was.

Wanneer George Russell met deze woorden wordt geconfronteerd, lijkt de Brit een beetje verrast. Hij reageert erop tegenover onder andere RacingNews365. "We zijn beiden dezelfde weg in geslagen qua afstelling, dus zoveel verschil is er helemaal niet." Wel onderschrijft Russell dat Mercedes flinke aanpassingen heeft gedaan tussen de sprintrace en de kwalificatie.

"We hebben inderdaad grote aanpassingen gedaan. Als we alles optimaal benutten, zouden we derde, vierde of vijfde moeten staan. Maar ook daar zouden we niet tevreden mee zijn. We willen vechten om overwinningen en om kampioenschappen, het liefst al vanaf komend jaar."

"Soms moet je dan ook offers brengen op de korte termijn, zodat je stappen kan maken op de lange termijn. We proberen nog steeds een goede weg te vinden in de ontwikkeling, zodat we grotere stappen kunnen maken", aldus Russell over de 'experimenten' van Mercedes.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"