Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Russell trekt 'beestachtige' Mercedes-vergelijking: "Een emotionele rollercoaster"

Voor George Russell was de GP van de Verenigde Staten er een van hoogte- en dieptepunten. Dat de Brit uiteindelijk uit Austin vertrok met als eindresultaat een zesde plek, stemde hem meer dan tevreden.

Russell USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een uitstekende sprintkwalificatie, gevolgd door een mindere sprintrace. Een flinke misser in Q3 van de kwalificatie (die Max Verstappen pole kostte) waardoor hij de race vanuit de pits moest starten. De GP van de Verenigde Staten kende voor George Russell vele gezichten. Dat hij uiteindelijk op zondag naar P6 reed, zorgde alsnog voor een grote glimlach op zijn gezicht.

"Ik ben zeer tevreden met de race, zonder twijfel, Vanuit de pitstraat starten, niet echt zeker weten wat we zouden krijgen tijdens de race en teruggaan naar een vloer die we tien races of meer geleden in Canada hadden", vertelde Russell aan F1.com.

Door zijn uitglijder tijdens de kwalificatie op zaterdag was de vloer van zijn wagen zo beschadigd dat er hard gewerkt moest worden bij Mercedes (in Parc Fermé), wat betekent dat Russell dus vanuit de pits moest starten. "Om op P6 te eindigen, vóór een Red Bull, dat was echt geweldig. Je vraagt je natuurlijk altijd af hoe het had kunnen zijn, maar we hebben op dit moment te maken met een moeilijke auto", is Russell kritisch.

Dat werd op zondag duidelijk toen teamgenoot Lewis Hamilton al vroeg in de race net zo spinde als Russell en uitviel. "Lewis maakt nooit echt fouten en je zag dat hij precies hetzelfde had als wat mij overkwam. Dat is het 'beest' waar we op dit moment mee te maken hebben", doelt Russell op zijn onvoorspelbare wagen. "Ik kijk ernaar uit dat het wat rustiger en consistenter wordt, want je weet gewoon niet wat je elke keer krijgt als je naar buiten gaat. We zitten allemaal in deze emotionele rollercoaster."

"Het is duidelijk dat de auto het potentieel heeft om vooraan mee te vechten, maar als we in die positie zijn, weten we niet echt waarom we vooraan rijden. Als we niet vooraan rijden, weten we ook niet waarom we daar niet zijn. Het is een echte uitdaging om dat te begrijpen."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull vs McLaren Marko hekelt McLaren-CEO: "Stookt bewust onrust"