Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell trekt eerste teleurstellende conclusie: "Mercedes staat op achterstand"

De testweek van Mercedes is nog niet heel erg succesvol. Grote problemen zijn er niet, zo lijkt het althans, maar George Russell merkt wel dat zijn team een achterstand heeft op twee andere teams.

George Russell wist op woensdag weer 66 ronden achter zijn naam te schrijven. Mercedes reed er in totaal 106 op de woensdag, waarmee het niet tot de meest succesvolle teams behoorde. Na afloop vertelt Russell over zijn dag. De Brit vindt het een interessante periode in Barcelona. "Deze test is echt intrigerend. Nieuwe auto's, nieuwe banden een nieuwe dynamiek. Er zijn bij sommige teams substantiële problemen op de rechte stukken", zo doelt hij het gehobbel . "We moeten dus een compromis vinden, om zo snel mogelijke ronden te kunnen rijden. Geen enkel team heeft dit al eens meegemaakt, maar daar zijn de testdagen voor."

Andere teams zijn snel

Al twee dagen lang staan McLaren en Ferrari samen bovenaan de tijdenlijst. Op donderdag voegde Pierre Gasly zich daar overigens ook bij. Russell is onder de indruk van de twee iconische teams, die al jaren meedraaien in de Formule 1. De 'rode' en 'oranje' wagens maken op de Mercedes-coureur een zeer sterke indruk. "We zien wat interessante dingen. Sommige teams zien er heel snel uit. Vooral een oranje en een rood gekleurd team", zo doelt hij op McLaren en Ferrari. "Zij zien er heel, heel competitief uit, dus laten we zien wat de dag van morgen brengt en wat wij kunnen doen op weg naar de testdagen in Bahrein."

Mercedes op achterstand

Volgens Russell kan Mercedes zich op dit moment niet meten met hun concurrenten van Ferrari en McLaren. Gevraagd naar de rangorde, is dat het enige wat hij met zekerheid durft te zeggen. "We liggen in ieder geval niet voor op hen, daar ben ik vrij zeker van!" "Het lijkt erop dat ze alles onder controle hebben en overal bovenop zitten. Ze zien er heel sterk uit: met weinig en met veel brandstof, maar ook wat betreft het bandenmanagement. Dus wie weet. We weten dat iedereen andere programma's doet, maar als we naar de gemiddelden van alle runs kijken weten we dat we achter liggen op Ferrari en McLaren." Sprake van paniek is er in ieder geval nog niet. "We moeten nog even afwachten, want de titel wordt natuurlijk niet tijdens de wintertest gewonnen. Het zijn in ieder geval al twee interessante dagen geweest."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"