Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell velt oordeel over touché met Piastri: "Dan was ik iets bozer geweest"

George Russell en Oscar Piastri kwamen elkaar in de slotfase van de Grand Prix van Japan tegen. Russell, die overigens niet bestraft werd voor het incident, vond het niet echt nodig dat Piastri de chicane afstak na de touché.

Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Grand Prix van Japan waren Oscar Piastri en George Russell met elkaar in gevecht om de zevende plaats. Uiteindelijk probeerde Russell Piastri te passeren bij het aanremmen van de chicane voor start/finish, waarna de twee elkaar raakten en Piastri van de baan schoot. De Australiër sneed daarbij de chicane af, maar behield in eerste instantie wel zijn positie. De stewards oordeelden na afloop dat er geen straffen benodigd waren. Russell haalde Piastri overigens nog in en velt zijn oordeel over het voorval.

"Het was een late manoeuvre van mijn kant", vertelt Russell tegen Sky Sports. "Ik zat aan de binnenkant en we raakten elkaar. Ik denk dat er genoeg ruimte was om allebei op het circuit te blijven en verder te gaan. Ik denk dat ik iets bozer was geweest als ik me had moeten afvragen waarom ik achter hem finishte. Uiteindelijk hebben we allebei niets gewonnen en niets verloren."

Strategie

Russell vond dat Mercedes de goede beslissing nam wat betreft de strategie. Bij de herstart koos het team in tegenstelling tot de concurrentie voor de harde banden. "Het was de juiste beslissing om op de hards te starten, want het gaf ons de flexibilteit om voor een eenstopper te gaan. Als je op de mediums start, zit je vast aan een tweestopper. De eerste stint was een uitdaging, mede omdat ik achter Lewis Hamilton zat. Daardoor had ik het lastig met de voorkant. Het was leuk geweest als we verder naar voren hadden kunnen vechten. Na de eerste pitstop hadden we dezelfde snelheid als Charles Leclerc en Lando Norris."

De Brit denkt dat Mercedes er beter bij zit dan het resultaat doet vermoeden. "Vier teams zitten heel dicht bij elkaar, behalve Red Bull. De kwalificatie is ontzettend belangrijk. Er zat één of twee tienden tussen de derde en achtste plaats en als je je verder naar voren kwalificeert, eindig je daar ook. We hebben werk te verzetten, want niemand is blij dat we voor het op een na beste plekje vechten. Ik verwacht dat de aankomende circuits, waaronder China, beter bij ons passen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"