Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Russell ziet Hamilton-vertrek opmerkelijk genoeg als iets positiefs

Bij het vertrek van een zevenvoudig wereldkampioen zou een Formule 1-team wellicht teleurgesteld zijn, maar bij Mercedes zien ze vooral kansen nu Lewis Hamilton vertrekt. Dat zegt althans George Russell.

Russell FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kent een paar hele matige jaren in de Formule 1. Waar het team sinds de rentree in 2010 al aardig meedeed, werden ze vanaf 2014 hét te kloppen team. Jarenlang kon vrijwel niemand de Zilverpijlen afstoppen met maar liefst zeven rijderstitels en acht constructeurstitels tot gevolg. Maar het team uit Brackley krijgt de ground effect-reglementen maar niet onder controle en daar heeft het team al een hele tijd last van.

Dat weet George Russell ook, die in gesprek met Daily Mail zijn vertrouwen in het team uitspreekt. "Als je naar de data kijkt en die vergelijkt met hoe het voelt, begrijp je waarom het vorig jaar niet goed was en het jaar daarvoor ook niet. Het zat allemaal aan de achterkant en zit nu allemaal aan de voorkant. Het probleem is echter dat we te veel hebben veranderd. Het ging de goede kant op, maar we gingen door en schoten te ver door. Het laat zien dat er altijd een compromis is.

"We hebben een geweldig team en er komen andere geweldige mensen bij. En we hebben James (Allison, technisch directeur) terug aan het roer en hij laat niets aan het toeval over. Er is duidelijk leiderschap. Ik ben een rationeel persoon. Het moraal krijgt een tik als je beseft dat het een zwaar seizoen wordt. Maar het is mijn taak om mijn teamgenoot te verslaan en het maximale uit de auto te halen", zo vertelt Russell verder.

Daarbij krijgt de Brit vanaf volgend jaar een nieuwe teamgenoot, omdat Lewis Hamilton zijn geluk gaat beproeven bij Ferrari. "Het is een nieuwe start voor het team", zo zegt Russell. "Zoveel mensen binnen het team hebben succes gedeeld met Lewis, maar verandering geeft vaak een nieuwe vonk voor iedereen. Dat geldt voor Lewis en dat geldt ook voor ons volgend jaar."

"Het is goed dat Lewis ons nu verlaat in plaats van in 2021. Toen zou het moeilijk zijn geweest voor het hele team. Je moet je aanpassen en ontwikkelen en we zijn dat proces vanaf de grond aan het opbouwen", zo sluit Russell af.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen