Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Ruzie om 'McLaren-coureur' gaat verder: teambaas haalt hard uit naar Zak Brown

Iedereen wil zich verzekeren van de diensten van Alex Palou, soon to be tweevoudig IndyCar-kampioen. McLaren denkt recht te hebben op zijn diensten in 2024, Chip Ganassi Racing is het daar niet mee eens en opent de aanval op Zak Brown.

Palou US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De situatie omtrent eenmalig IndyCar-kampioen Alex Palou, die ook dit jaar op de titel afstevent, is een bijzondere. In 2022 maakte hij bekend zijn team Chip Ganassi Racing te zullen gaan verlaten om naar het IndyCar-team van McLaren te zullen gaan.

Na contractueel gesteggel bleef hij uiteindelijk in 2023 toch bij Chip Ganassi, al werd hij wel testcoureur voor het F1-team van McLaren, maar in 2024 zou hij dan toch definitief de overstap gaan maken. Terwijl hij op weg is naar zijn tweede IndyCar-titel voor dat team, heeft hij McLaren echter laten weten volgend jaar niet voor hen uit te zullen komen.

CEO Zak Brown was verbolgen. "We hebben hem een groot voorschot gegeven voor het 2024-seizoen en daarnaast miljoenen dollars uitgegeven om hem een Formule 1-testprogramma te geven, met potentie om later in de F1 te gaan rijden."

"Helaas lijkt het er nu op dat het geloof, de toewijding, de investering en het vertrouwen in Alex misplaatst was. We hebben hem laten weten dat verwachten dat hij zijn contract volgt en blijft presteren. We zullen tegelijkertijd echter gaan kijken naar onze line-up voor 2024", aldus Brown.

Ganassi slaat terug

Chip Ganassi, de grote baas van het team dat nu de werkgever is van Palou, reageert in een eigen statement op de brief van Brown. Hij haalt uit naar de McLaren-baas, voor wie hij zegt geen respect te hebben. De felbegeerde coureur zal gewoon voor Chip Ganassi blijven racen.

"Iedereen die me kent weet dat ik er geen gewoonte van maak om te reageren
op contractsituaties. Sinds dag een van dit verhaal ben ik stil geweest, maar nu vind ik dat ik moet reageren. Toen ik opgroeide had ik veel respect voor McLaren en hun succes. Het nieuwe management krijgt van mij niet datzelfde respect."

"Alex Palou maakt sinds 2021 deel van ons team uit en staat bij ons onder contract. Het is de inmenging in dat contract van McLaren dat dit proces in gang heeft gezet en ironisch genoeg doen zij nu alsof ze het slachtoffer zijn. Simpel gezegd: het standpunt van McLaren over onze coureur is inaccuraat en fout: hij staat onder contract bij Chip Ganassi Racing", aldus Chip.

Ook interessant:

De Vries na 'vakantie' nuchter over F1-exit: "Ging heel natuurlijk"

In het prachtige Tuschinski Amsterdam vond de premiere van 'Gran Turismo' plaats, waar natuurlijk ook de nodige raceprominenten aanwezig waren. RacingNews365 ontving Nyck de Vries, Richard Verschoor en Jeroen Bleekemolen op de rode loper: check hier de video!

Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten