Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz daagt Red Bull en McLaren uit: "Wordt spannend"

Ferrari ligt op de loer in het constructeurskampioenschap en zou in de komende races kunnen toeslaan.

Leclerc win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari behaalde een sprookjesachtige overwinning op het 'eigen' Monza. Charles Leclerc wist voor de tweede keer de Grand Prix van Italië te winnen en zorgde voor een waar volksfeest onder het iconische podium. Maar ook de invloed van Carlos Sainz werd niet vergeten door de tifosi.

Want de Spanjaard speelde een cruciale rol in de overwinning. Beide Ferrari-coureurs gingen voor een eenstopper, waarbij Sainz als buffer werd gebruikt tegen de oprukkende McLarens. Oscar Piastri erkende na afloop dan ook dat hij teveel tijd verloor bij het inhalen van Sainz, waardoor hij niet langer kon aansluiten bij Leclerc.

Ook in het kampioenschap schuift Ferrari langzaam maar zeker richting de kop. De Scuderia herstelde 25 punten opzichte van Red Bull en heeft nu een achterstand van slechts 39 op de regerend kampioenen. McLaren staat 31 punten voor op het Italiaanse team. De MCL38 van McLaren wordt beschouwd als de snelste auto op de grid, maar Sainz voelde zich zeer bemoedigd door de verse Ferrari-upgrades waarmee de SF-24 de competitie kon aangaan.

"Op basis van de GP van Italië waren we in een echte race verwikkeld met de McLarens en de eenstopper maakte een beetje het verschil", zo vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365. "Het is beslissend voor de constructeurs, want wij waren het team dat de meeste punten scoorde (Ferrari pakte 37 punten tegenover de 34 van McLarens red.). Het betekent dat er een grote kans is dat wij niet alleen meer overwinningen gaan behalen gedurende het jaar, maar ook dat we gaan strijden voor de constructeurstitel. Ik denk dat als het ons lukt om ook op andere circuits snel te zijn, het spannend wordt met McLaren en Red Bull."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"