Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz oppert een idee om de vurige Formule 1-wens van Verstappen waar te maken

Max Verstappen zou er enorm van balen als de GP van België verdwijnt van de F1-kalender, maar collega Carlos Sainz heeft wel een idee om de race op Spa-Francorchamps terug te laten keren op de kalender.

De kans is aanwezig dat de Grand Prix van België volgend jaar niet meer op de Formule 1-kalender staat. De race, van vele coureurs, maar ook fans een favoriet, wordt verreden op het prachtige Circuit Spa-Francorchamps. Het is ook het favoriete circuit van Max Verstappen, die het naar eigen zeggen 'enorm zonde' zou vinden als de Belgische GP niet meer zou worden verreden. "Het is mijn favoriete circuit en ook hebben ze recent veranderingen aangebracht. Het is een geweldig circuit in een F1-bolide, maar ook in elke andere bolide, met al die hogesnelheidsbochten en de flow die het circuit over het algemeen heeft. Spa is mijn favoriete circuit, dus ik denk dat het belangrijk is dat die op de kalender blijft staan", aldus de Red Bull-coureur recent.

Collega's vinden het ook jammer

Zijn collega's vinden het ook heel erg zonde dat er bepaalde races dreigen te verdwijnen ten faveure van nieuwe locaties, zo vertellen ze als ze naar de kalender van volgend jaar worden gevraagd. Esteban Ocon maakt zich logischerwijs vooral zorgen over de Franse Grand Prix. Ook deze lijkt namelijk te gaan verdwijnen. Sterker nog, dat lijkt nagenoeg zeker door de komst van de GPs van Qatar en Las Vegas en de terugkeer van de race in China. "Frankrijk verdient een Grand Prix. Dat zijn zelfs Franse woorden, 'Grand Prix'! De volgende race ga ik er van genieten. Ik heb mijn eigen tribune, dus ik kijk er naar uit." Kevin Magnussen moet het niet zo hebben van de nieuwe straatraces en kent nog wel een paar leuke circuits uit zijn tijd in Amerika vorig jaar. "Er zijn veel circuits waar ik graag met een F1-bolide zou rijden. Veel zijn niet realistisch. Watkins Glen is geweldig. F1 zou daar kunnen rijden, qua circuit, maar niet qua veiligheid misschien", aldus de Deen, die vervolgens van Verstappen ook nog een suggestie krijgt. "Road America? Ja ook een mooi circuit." "Het is mooi als F1 naar extreme plekken gaat. Mugello een aantal jaar geleden was een hele nieuwe ervaring, iets dat we normaal niet hebben. Dat was heel leuk. We zijn coureurs en genieten ervan om te racen op gekke circuits. Maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken in F1."

Sainz heeft een idee

Sainz kan zich vinden in de woorden van Verstappen en vindt het heel jammer als de race in de Belgische Ardennen zou verdwijnen. Hij heeft wel een idee over hoe Spa alsnog op de kalender terug kan keren, ook al is de concurrentie met andere Grands Prix, die veel geld neer leggen, moordend. "Je moet een balans vinden. We houden allemaal van circuits als Spa, maar de sport groeit en er komen veel nieuwe plekken bij die veel geld betalen. Het is lastig om vanuit het zakelijke oogpunt nee te zeggen tegen Las Vegas, Zuid-Afrika of Miami." "Ik zou graag naar die races toe gaan, maar we moeten de kalender wel onder de 25 races houden, anders wordt het wel heel gek voor iedereen. De beste compromis zou dan volgens mij ook zijn om roterende races te hebben. Hopelijk kunnen we elke twee of drie jaar Spa bezoeken met de F1. Hopelijk kunnen we nog steeds daar komen, ook al komen circuits als Las Vegas en Zuid-Afrika erbij."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024