Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz heeft Grand Prix-zege in het vizier ondanks 'pijnlijke crash': "Het kan nog!"

Carlos Sainz gelooft nog steeds dat hij op zondag de race kan winnen, nadat hij in de sprintrace veel verloren terrein goed kon maken na zijn crash in de kwalificatie.

Carlos Sainz startte de sprintrace op zaterdag in Imola vanaf de teleurstellende tiende plek, nadat hij in de kwalificatie op vrijdag was gecrasht. De Spanjaard rukte in de race van 21 ronden lang op naar de vierde plek, achter de andere Red Bull en Ferrari-coureurs. Het stemt het in gesprek met onder meer RacingNews365 tevreden. "Ik heb de maximale hoeveelheid plaatsen goedgemaakt tijdens de sprintrace. Het was een solide dag, zonder problemen. Ik was gewoon meer over de auto aan het leren, want we hebben nog maar weinig ronden gereden. Het was een positieve race", aldus Sainz.

Sainz denkt aan de zege

Alhoewel Sainz naar eigen zeggen kapot was van zijn crash, kan hij door zijn prestaties op zaterdag de Grand Prix van Emilia-Romagna nog winnend afsluiten. Een podium zou hij echter ook voor tekenen. "De crash op vrijdag was pijnlijk, heel pijnlijk", zucht de Ferrari-coureur. "Dat ga ik niet verbergen. Het was een hele negatieve dag voor mij, een dieptepunt. Ik probeer er van te leren en sterker te worden." "Het belangrijkste is dat we nu terug hebben kunnen slaan en op zondag mee kunnen doen voor de overwinning. Alles is mogelijk. Ik zou nog kunnen winnen, het podium kunnen halen en uiteindelijk tevreden naar huis gaan. Het is tevens belangrijk dat ik blijf leren van mijn fouten", zo sluit hij af.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training