Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz hoopt op 'comeback' Ferrari na groot verlies ten opzichte van Mercedes en Red Bull

De prestaties van Ferrari in Mexico waren niet om over naar huis te schrijven. De F1-75 kon niet tippen aan de snelheid van zowel Red Bull als Mercedes. Maar in de laatste twee races hoopt Ferrari-coureur Carlos Sainz deze topteams weer uit te kunnen dagen.

In Mexico was het niet Ferrari, maar Mercedes die de grootste uitdager van het dominante Red Bull was. Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen als vijfde en zesde over de finish; het slechtste gezamenlijke resultaat tot nu toe dit seizoen voor de Scuderia. Zal de Italiaanse renstal dit weekend wel weer mee kunnen vechten voor een podium en misschien wel voor de winst? "We denken dat Mexico een one-off was", vertelt Sainz tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "We hebben dit seizoen nog niet zo ver van de snelheid (van de topteams, red.) gezeten op het droge. Het is duidelijk dat we iets niet goed deden in Mexico; of het nu iets met de motor was of de balans van de auto." "Nu focussen we ons op Brazilië en Abu Dhabi. Het zijn twee belangrijke races voor het einde van het seizoen. We willen de snelheid terug hebben en weer kunnen vechten met Red Bull en Mercedes voor het podium."

Een moeilijk jaar voor Sainz

Ferrari en Sainz hebben een moeilijk seizoen achter de rug. Eerst was het de Spanjaard zelf die te maken had met moeilijkheden en vervolgens, toen Sainz zijn draai eenmal had gevonden, kampte het team met problemen. "Het was een moeilijk jaar voor ons. Zoals jullie allemaal konden zien was het eerste deel van het seizoen voor mij moeilijk. Ik had moeite met de balans van de auto. Het tweede deel van het seizoen was ik meer tevreden met de auto. Ik had meer snelheid, maar helaas waren er heel wat DNF's en veel betrouwbaarheidsproblemen", vertelt Sainz. "Het lijkt erop dat Red Bull en Mercedes een betere tweede helft van het seizoen hebben. En dat betekent dat, hoewel ik de snelheid nu heb, het maximale haalbare in Mexico bijvoorbeeld maar P5 was. Het is wat dat betreft een beetje jammer, maar ik heb veel geleerd en ik ben trots op de progressie die ik heb gemaakt in de auto. Ik ben er zeker van dat we volgend jaar de consistente Carlos van 2021 terug zullen zien en goede resultaten zullen behalen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen