Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Sainz houdt nare botbreuken over aan Dakar-avontuur

Het blijkt dat Carlos Sainz Senior meerdere wervels heeft gebroken na zijn megaklapper in de Dakar Rally, zo werd ondervonden na een medische check in zijn thuisland Spanje.

Sainz Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dakar

Carlos Sainz Senior maakte in negede etappe van de Dakar een flinke klapper nadat hij iets te enthousiast over een duin sprong, de afgrond onverbiddelijk was en de bolide met zijn neus het zand in hapte wat resulteerde in een doffe klap en de auto abrupt to stilstand kwam waarna het op zijn dak bleef liggen.

Sainz had veel last van pijn in zijn bovenlichaam en dus werd hij naar het ziekenhuis vervoerd met de medische helikopter. Echter vroeg de Spanjaard tijdens de vlucht om de helikopter om te laten keren en hem terug naar de bolide te brengen.

Uiteindelijk moest Sainz toch nog opgeven, nadat de Audi te erg beschadigd was om de weg te kunnen vervolgen. Eenmaal in zijn thuisland te zijn aangekomen ging de Spanjaard toch nog maar even een medische check doen aangezien hij nogal wat last had van zijn rug. En wat bleek, de beste man had twee wervels gebroken ter hoogte van zijn borst, zo liet hij weten op Twitter.

"Hallo iedereen, bij mij terugkeer in Madrid na de Dakar Rally hield de rugpijn die ik na het incident had langer aan dan normaal. Op medisch advies onderging ik verdere controles om de omvang van de blessure in detail te beoordelen."

"Helaas heeft de uitslag geen goed nieuws gebracht, omdat ik de wervels T5 en T6 heb gebroken. Het goede nieuws is dat beide wervels stabiel zijn en vanaf nu is mijn prioriteit om zo snel mogelijk te herstellen. Bedankt voor de liefde en steun die ik de afgelopen dagen heb ontvangen. Ik zal jullie op de hoogte houden."

Bekijk hieronder de Tweet en de crash van Sainz.

Ook interessant:

Waarom hebben Formule 1-auto's geen airbags?

Sinds 1980 zorgen de airbags in personenauto's ervoor dat het hoofd en torso van inzittenden wordt beschermd bij een frontale botsing. Maar in de Formule 1 maken ze geen gebruik van dit technische foefje. Maar waarom niet? We leggen het je in de onderstaande video haarfijn uit!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez