Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz in zevende hemel: "Verstappen wel lastig in te halen"

Carlos Sainz heeft de overwinning op zijn naam geschreven in Mexico na een keurig optreden op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Alle chaos ontstond uiteindelijk achter de Ferrari-coureur en dus kwam hij als winnaar over de streep.

Sainz presser qualifying Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er ontstond flink wat chaos tijdens de Grand Prix van Mexico, maar Carlos Sainz wist het allemaal achter zich te laten toen hij na enkele ronden zijn voorsprong verder uit kon breiden. Aan het einde werd het nog even spannend toen Lando Norris ineens met rasse schreden dichterbij kwam, maar uiteindelijk sleepte Sainz de overwinning zonder al te veel problemen over de streep.

De Ferrari-coureur was na afloop van de race dan ook dolblij met zijn overwinning. "Het is echt geweldig om bij dit publiek te zijn, ik voel alle steun het hele weekend al. Ik heb hier natuurlijk een grote fanbase en zij hebben me het hele weekend al de steun gegeven die ik nodig heb, maar ik had dit voor mezelf ook echt nodig."

"Ik wilde het gewoon voor elkaar krijgen. Ik roep al langer dat ik nog een keer wil winnen voor Ferrari, voordat ik vertrek, maar om het hier voor zo'n bijzonder publiek te doen, is echt geweldig. Ik wil de komende races vooral gewoon genieten, maar als er nog een andere kans ontstaat ga ik daar natuurlij vol voor."

Toch ging het niet van helemaal een leien dakje in de beginfase, toen hij Max Verstappen nog in zijn spiegels zag. "Ik had die start helemaal niet voorbereid! Ik irriteerde me in het begin zelfs een beetje, toen ik een positie verloor aan Verstappen. Maar ik moest hem echt verrassen op de een of andere manier, anders is hij echt lastig om in te halen. Dat heeft hij al zo vaak aangetoond."

"Maar ik heb niets te verliezen, dus besloot ik gewoon aan de binnenkant in de halen. Ik voelde me het hele weekend al goed tijdens het aanremmen voor bocht één, dus ik wist op de een of andere manier al wel dat ik het zou halen. En het pakte uiteindelijk goed uit!"

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen