Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz incasseert 'zware klap': "Ik heb hier geen woorden voor"

Carlos Sainz is minimaal vijftien, waarschijnlijk achttien punten misgelopen toen zijn Ferrari-motor het begaf in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk. De Spanjaard baalt en kan er geen woorden voor vinden.

Carlos Sainz zat nog een kleine seconde achter Max Verstappen en stond op het punt om een aanval te gaan plaatsen toen zijn Italiaanse motor plof zei. De vlammen kwamen aan de zijkant uit zijn bolide, waarna Sainz logischerwijs een uitvalbeurt achter zijn naam kreeg. Heel zonde, zucht de Spanjaard na afloop van de race. "We hadden een hele goede race en heel goed bandenmanagement. Vooral op de harde banden was mijn stint heel sterk, want ik kwam dichter op Charles Leclerc." "We hebben veel punten verloren. Dat is hoe het gaat, we moeten dit gaan analyseren. Ik kan de woorden momenteel niet vinden. Dit is een zware klap in het kampioenschap."

Sainz had makkelijk Verstappen ingehaald

Toen zijn krachtbron het begaf, was Sainz bezig om de tweede plek te veroveren van Verstappen. Dat was een makkie geweest, denkt hij. Een mooi resultaat voor Ferrari ging zo de prullenbak in. "Ik had Max heel makkelijk ingehaald, want ik had tien à vijftien ronden versere banden. Ik was mijn inhaalactie aan het voorbereiden en toen ging mijn motor er aan." "Dit was een hele makkelijke tweede plaats, of in ieder geval een 1-2 voor het team geweest", aldus de zwaar teleurgestelde Sainz. Check hieronder wat mooie foto's die een van onze fotografen ter plekke nam.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'