Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz kijkt op naar Leclerc: 'Voor mij is de Ferrari-bolide ietwat teleurstellend'

Terwijl Charles Leclerc meevecht in het kampioenschap, loopt het seizoen voor Carlos Sainz wat stroever. De Spanjaard bewondert de prestaties van zijn teamgenoot in de F1-75 van Ferrari.

De Grand Prix van Spanje was er één om snel te vergeten voor Ferrari. De Italiaanse renstal leek gedurende het hele weekend het snelst te zijn, maar de race zelf was alles behalve bevredigend voor de Scuderia. Charles Leclerc viel uit door motorproblemen en Carlos Sainz kon niet meestrijden voor de overwinning vanwege schade na een tripje door de grindbak. Het is Sainz nog niet gelukt om de F1-75 eigen te maken en de juiste balans te vinden. "Ik zit nog niet op het punt waar ik was met de auto van vorig jaar. Dat ik op een natuurlijke manier rijd", laat de Spanjaard weten aan onder andere RacingNews365. "Voor mijn 'smaak' is de auto een beetje teleurstellend, maar zo is het nou eenmaal. Je kunt je aanpassen of je kunt de auto wat meer naar wens maken. Hoe dan ook, deze twee dingen kosten tijd. Het kost kennis en ervaring. Het is vallen en opstaan. En dat is het proces waar ik me op dit moment in bevind en wat ik zo snel mogelijk probeer te corrigeren."

Lerlerc als voorbeeld voor Sainz

In tegenstelling tot Sainz, die vijfde staat in het kampioenschap en nog geen races wist te winnen dit seizoen, kan Leclerc wel meevechten voor de overwinningen en de titel. In het vorige seizoen kwam Sainz juist beter uit de verf dan Leclerc en scoorde 5,5 punten meer. De Spanjaard heeft een hoge pet op van zijn Ferrari-teamgenoot op de manier hoe hij de F1-75 eigen weet te maken. "Tussendoor levert Charles uitstekend werk met de auto. Hij rijdt op een enorm hoog niveau, hij zet super snelle rondes neer en hij heeft een indrukwekkende manier van rijden", vertelt de Spanjaard. "Zoiets kan ik alleen maar bewonderen en in sommige opzichten kopiëren om sneller te worden. En dat is het, soms gaat het op deze manier en als coureur zijnde moet je door dat proces heen en jezelf uitdagen."

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije