Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

Sainz: "Komst van Seidl en Key moet McLaren boost geven"

Het team van McLaren is bezig aan het beste seizoen in jaren. De Britse renstal worstelt al seizoenen lang om terug te keren in de subtop, maar slaagde daar in 2019 tot dusver wel in. Carlos Sainz heeft de hoop dat de komst van ontwerper James Key en teambaas Andreas Seidl het team een boost geven, om zo de volgende stap te kunnen maken.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Met Carlos Sainz en Lando Norris beschikt McLaren in 2019 over een geheel nieuw rijdersduo, dat het team tot op heden geen windeieren legde. Met name Sainz wist in diverse races te verrassen en scoorde twee vijfde plaatsen op rij in de laatste races voor de zomerstop.

"We kennen een goede periode en ik persoonlijk ook, mede door de stabiliteit die McLaren mij bood met een langlopend contract. Het is een nieuwe situatie en daar ben ik blij mee", laat Sainz in een exclusief gesprek aan RacingNews365 weten.

McLaren rekende dit seizoen af met de teleurstellingen van de voorbij jaren, waarbij de grote progressie voor velen als een verrassing kwam. Ook Sainz zelf is verrast: "Ik had zeker progressie verwacht van het team en leefde met de gedachte dat 2018 een eenmalig slecht seizoen van het team was. Toch is het wel verrassend om te zien hoe snel de auto verbeterde, dat was een zeer aangename verrassing."

Vaak wordt er bij het succes al gewezen naar de komst van ontwerper James Key en Andreas Seidl, maar volgens de Spaanse coureur hebben zij hun stempel nog niet kunnen drukken op het team. "De nieuwe mensen hebben nog geen grote invloed gehad op de huidige prestaties. De auto werd 'geboren' in november 2018, toen waren Key en Seidl nog niet werkzaam bij McLaren. De mensen die de auto van 2018 geanalyseerd hebben, achterhaald hebben waardoor deze niet goed presteerde en dat voor dit seizoen verbeterd hebben, die verdienen alle credits voor het geleverde werk."

"Het toont dat we al veel talent en de juiste mensen aan boord hadden. De komst van Andreas en James gaat het hopelijk alleen maar beter maken voor McLaren", klinkt het optimistisch uit Sainz' mond.

Na twaalf Grands Prix verzamelde McLaren reeds 82 punten, waarmee het de vierde positie in het WK stevig in handen heeft. Sainz bezet de zevende plaats in de tussenstand bij de coureurs, met 57 punten.

Met medewerking van Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties

    Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam