Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz reageert uitgebreid op gedwongen Ferrari-vertrek

Carlos Sainz was bij uitstek het grootste slachtoffer van de sensationele Ferrari-overstap van Lewis Hamilton. De Spanjaard moet daarom gedwongen vertrekken bij de Scuderia, maar maakt zich geen zorgen over zijn toekomst.

Sainz Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Lewis Hamilton in 2025 bij Ferrari gaat rijden, moet Carlos Sainz vertrekken. De Spanjaard rijdt sinds 2021 voor de Scuderia, maar weet nu al dat dit zijn laatste seizoen in het rood gaat worden. Sainz stelt in gesprek met Sky Sport Italia dat hij zich geen zorgen maakt over zijn toekomst in de Formule 1. De coureur beaamt wel dat hem een belangrijk jaar te wachten staat.

"Ik ben kalm", stelt Sainz. "We werken aan de toekomst, al weten we wel dat we een heel belangrijk seizoen voor de boeg hebben. Het besluit van Ferrari stelde me niet teleur. Ik heb Ferrari van binnenuit ervaren en ik bereidde me met kennis voor op toekomstige veranderingen. Maar ik wil alleen aan komend seizoen denken. Ik ga alles geven voor Ferrari."

Ander gevoel

Maar kan Sainz zich volledig afsluiten en de volle 100% geven voor het team waar hij vertrekt? "Het is zeker niet het beste gevoel om zo aan het seizoen te beginnen, maar als ik in Bahrein mijn helm opzet, voel ik alleen het verlangen om steeds sneller te gaan. Ook heb ik het doel om het wereldkampioenschap te winnen."

Sainz denkt dat hij nog niet zijn piek heeft bereikt. "In mijn carrière heb ik altijd vooruitgang geboekt en ben ik elk jaar meer en meer verbeterd. Dat is altijd mijn filosofie geweest en zo zal ik het dit jaar weer doen. In 2024 word ik 30, maar ik voel me jonger en gemotiveerder dan ooit. Ik ben me bewust van mijn waarde als coureur en daarom ben ik heel kalm als het over de toekomst gaat. Er komen positieve dingen aan, maar voor nu is het mijn doel om alles eruit te halen met Ferrari."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

22 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Reacties na ijzersterke laatste testdag Verstappen