Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz boos vanwege Ferrari-overstap Hamilton: "Daarom is hij zo vastberaden"

Carlos Sainz won de Grand Prix van Australië en zorgde zo voor een gedenkwaardige comeback. Zijn vader, Carlos Sainz sr., is trots en ziet in dat de Ferrari-coureur op een belangrijk moment de zege naar zich toetrok.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Carlos Sainz zou het Grand Prix-weekend in Australië op een sprookje uitdraaien. De Spanjaard moest twee weken geleden onder het mes wegens een blindedarmontsteking en stond in Melbourne alweer op het hoogste treetje van het podium. Sainz profiteerde optimaal van een uitvalbeurt van Max Verstappen en reed op dominante wijze naar de overwinning. Het succes kwam op een fijn moment, ziet zijn vader, Carlos Sainz sr. De toekomst van Sainz ligt namelijk nog niet vast.

"Dit kwam zeker op het juiste moment", vertelt Sainz sr. bij Viaplay. "Het begin van het jaar was supermoeilijk, vanwege het nieuws dat hij bij Ferrari moet vertrekken. Ik denk dat hij heel boos was. In Bahrein pushte hij al en hij was vastbesloten om ook in Djedda te presteren. Uiteindelijk belandde hij in het ziekenhuis en wilde hij zeker rijden in Australië. En nu volgt er een overwinning. Dat is belangrijk, want Carlos moet een beslissing gaan nemen over zijn toekomst "

Sainz sr. won zelf begin dit jaar de Dakar Rally en is blij dat hij de successen kan delen met zijn zoon. "Ik was heel trots dat ik de Dakar Rally won met Audi. Dat was heel speciaal. Hij was toen aanwezig om de overwinning te vieren en ik ben nu aanwezig om zijn overwinning te vieren. We hebben veel moeilijke momenten gekend, maar als je de overwinning pakt, is dat een fantastisch gevoel. Het is lastig. Soms praten we over de Dakar en soms over de Formule 1. Tegenwoordig zijn er echter zoveel races in de Formule 1 dat we vaker daarover praten. Nu gaat het uiteraard vooral over zijn toekomst."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'