Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz trekt fel van leer na moeizame GP China: "Duidelijk upgrades nodig"

Voor het eerst dit seizoen moest Carlos Sainz zijn meerdere erkennen in Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc. In de GP van China reed het duo naar P4 en P5. Volgens Sainz was Ferrari gewoon niet goed genoeg in Shanghai.

Sainz China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst dit seizoen stond er geen Ferrari-rijder op het podium bij een GP. In China moesten Charles Leclerc (P4) en Carlos Sainz (P5) de twee Red Bull-rijders én Lando Norris voor zich dulden. Voor Sainz was het ook nog eens de eerste keer dit seizoen dat hij achter zijn teamgenoot eindigde.

"Het was gewoon geen goed weekend voor ons als team. Ik denk dat we gewoon niet sterk genoeg waren, met P6 en P7 in de kwalificatie. In de race misten we ook gewoon de snelheid, zeker in vergelijking met de McLaren van Norris. P4 en P5 is gezien onze slechte start en dat ik zo vroeg naar binnen moest voor de harde banden eigenlijk een goed resultaat", legt Sainz uit aan de media, waaronder RacingNews365.

Waar lagen de problemen voor Sainz dan vooral dit weekend? "Ik had vooral moeite met de voorkant van de wagen. In de lagesnelheidsbochten had ik enorm veel onderstuur. We moesten veel over de kerbs rijden om de wagen wat te sturen en op sommige plekken reed de wagen heel onnatuurlijk. Als je naar de beelden kijkt op de onboard-camera was het wild van alle kanten. Soms ging ik over het zand en het gras. We worstelden echt."

"Toen ik de trackmap van het circuit zag en in de sim reed, wist ik dat dit een moeilijk weekend zou worden voor onze wagen met deze karakteristieken. We hebben duidelijk upgrades nodig, willen we competitiever zijn in zulke lange, krappe bochten."

Sainz doelt dan dus vooral op circuits met veel lagesnelheidsbochten, waar Red Bull en McLaren dus ook sneller zijn. "Er zullen nog circuits komen zoals Australië, waar wij bovenaan zullen staan. Maar het is dus echt afhankelijk van het circuit. Maar het is duidelijk dat als we sterker willen zijn op circuits als China, dan hebben we een betere wagen nodig om dit soort problemen te voorkomen."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'