Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz verbaasd over uitrijden GP Monaco: 'Race had daar voortijdig moeten eindigen'

Het had niet veel gescheeld of Carlos Sainz was gecrasht tijdens de Grand Prix van Monaco. De Ferrari-coureur had een heftig moment op het lange rechte stuk, maar wist zijn bolide uit de muur te houden. Terugblikkend op het moment legt hij uit dat zijn race daar zo goed als klaar was.

Sainz rain Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Carlos Sainz is na de Grand Prix van Monaco erg blij met zijn P2-finish, vooral gezien het feit dat hij bijna uit de race lag na een fout op het lange rechte stuk. De race in Monte Carlo begon in de regen, maar eindigde op droger asfalt. Het zorgde voor verraderlijke omstandigheden op het stratencircuit, waar een uitstap naar de vangrail zo is gemaakt.

RacingNews365 vroeg Sainz naar het moment op het rechte stuk en of hij bang was dat zijn race voorbij zou zijn. "Ja dat was ik. Eigenlijk, nu je me dit zegt, voel ik me beter. De race had namelijk moeten eindigen daar. Ik denk dat we op dat moment wat auto's op een ronde aan het zetten waren?"

Max Verstappen zag vanaf de derde plaats het incident vlak voor zich gebeuren en haakt in tijdens de persconferentie. "Daar waar je een beetje buiten de racelijn zat? Vlak voor de virtual safety car?" "Ja, daar vlak voor", antwoordt Sainz. "Ik denk dat ze op de droge lijn wilden blijven. Als je er dan voorbij wilde, dan moest je op het natte gedeelte op een harde band."

"Dus ik kwam op een natte plek en ineens had de auto enorm veel overstuur. Dat moment zorgde er bijna voor dat ik drie of vier keer moest corrigeren om de auto onder controle te houden en ik dacht dat ik midden op het rechte stuk ging crashen."

'Een kleine fout en je ligt eraf'

Veel ruimte voor een fout is er niet op het stratencircuit in Monaco. "Het laat maar zien hoe erg alles op de limiet is hier", aldus Sainz. "Vooral tijdens de race. Je hebt maximale concentratie nodig. Even een moment naast de ideale lijn en je belandt in de muur. Of een klein beetje op een nat stuk en je ligt eraf."

Ondanks het moment finishte Sainz op de tweede plaats. De Ferrari-coureur kon in de slotfase van de race nog jagen op Perez, maar van een inhaalactie kwam het niet. De Mexicaan won uiteindelijk de race, terwijl teamgenoot Verstappen op als derde over de eindstreep kwam.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels