Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz verbaasd over P3 in Monaco: "Heel het weekend moeilijk gehad"

Carlos Sainz was na afloop van de kwalificatie in Monaco een beetje verbaasd dat hij op de derde plek terecht was gekomen. De Spanjaard had het zeer moeilijk in het prinsdom, maar is toch blij dat hij, op het belangrijkste moment, er bij zit.

Sainz FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was nog niet bepaald het weekend van Carlos Sainz. In alle sessies was Charles Leclerc overduidelijk sneller dan de Spanjaard. Toch kwam Sainz uiteindelijk boven drijven en pakte hij de derde plaats in de belangrijkste kwalificatie van het jaar. De Spanjaard zelf was best een beetje verbaasd over dat resultaat.

"Ik denk dat dit, over het geheel gezien, een verbetering was", zo vertelt Sainz na afloop van de kwalificatie. "Ik heb het al heel het weekend moeilijk met het vinden van vertrouwen in de auto. Dus om dan nu die stap te maken en P3 te pakken, is een grote stap vooruit."

Toch wil Sainz nog wel een kritische noot aanbrengen. "Ik ben niet helemaal tevreden, want ik had mee willen strijden om pole, maar Charles Leclerc is het hele weekend al ontzettend goed bezig. De auto is al het hele weekend geweldig en hij heeft er het maximale uitgehaald. Ik ben erg blij voor hem."

Sainz kijkt wel uit naar de zondag, ook al weet hij dat inhalen en strijden om de overwinning erg lastig zal worden. "Op de vrijdag zagen we er goed uit in de longruns. Ik weet zeker dat we zondag mee kunnen door onze snelheid in de longruns, maar je positie op de baan is hier enorm belangrijk. We hebben daar wel iets in verloren, door niet de meest optimale positie te pakken, maar we gaan morgen ons best doen. De prioriteit ligt bij een overwinning van Charles", zo sluit Sainz af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024