Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

'Sainz verliest vertrouwen in Ferrari en zoekt ander F1-zitje'

De Grand Prix van Hongarije was de zoveelste tegenvaller dit seizoen voor Ferrari en haar coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Meer dan een zevende en achtste plaats zat er niet in voor de Scuderia. Volgens zesvoudig racewinnaar Ralf Schumacher werken Carlos Sainz en zijn vader gezamenlijk aan een vertrek bij de Italiaanse renstal.

Carlos-Sainz-Ferrari-F1-Hungaroring-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz maakte in 2021 zijn debuut bij de Italianen als vervanger van Sebastian Vettel. De samenwerking tussen de Spanjaard en zijn werkgever kwam tot nu toe niet echt van de grond. In tweeënhalf seizoen bij Ferrari sleepte Sainz slechts één overwinning binnen. Meestrijden om de wereldtitel? Dat bleef tot dusver een illusie.

Momenteel ontstaan er steeds meer scheurtjes in het huwelijk van de Spaanse coureur en het steigerende paard. Dat is tweeledig: waar Sainz (te) veel fouten maakt, laat het team geregeld steken vallen op het gebied van ontwikkeling en strategie. Oud-coureur Ralf Schumacher vermoedt dat Sainz de droom om wereldkampioen te worden in een rood racepak inmiddels heeft opgegeven, zo vertelt hij bij Sky Sports.

"Bij Sainz krijg je het gevoel dat hij het vertrouwen in het team heeft verloren. Er zijn geruchten dat zijn vader binnen de paddock zoekt naar alternatieven", stelt Schumacher.

"Zijn optredens zijn erg wisselvallig"

Die geruchten zouden betrekking hebben op een overstap naar Audi, dat vanaf 2026 de Formule 1 binnenstapt als partner van Sauber. Sainz' vader - Carlos Sainz sr. - heeft een goede relatie met het Duitse automerk vanuit zijn achtergrond in de Dakar Rally.

Schumacher is van mening dat de teamgenoot van Charles Leclerc echter niet in het plaatje van Audi past. "Audi heeft iemand met ervaring nodig, die tevens een teamspeler is. Sainz maakt momenteel geen goede indruk. Hij weet echt wel hoe hij gas moet geven, maar maakt veel fouten. Zijn optredens zijn erg wisselvallig." Schumacher vervolgt: "Afgelopen vrijdag spinde hij op een half natte baan, waarna hij stil kwam te staan. Dat mag normaal gesproken niet gebeuren. Het is een lastige situatie voor hem en Ferrari."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami