Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz zet na 'keerpunt' Leclerc, Verstappen en Perez op scherp: "Dan ben ik altijd sterk"

Carlos Sainz lijkt steeds consistenter te gaan rijden. De Ferrari-coureur won in Groot-Brittannië zijn eerste race en kon ook in Oostenrijk goed mee met de favorieten. Hij heeft een doorbrak gehad en denkt in de tweede seizoenshelft alleen maar sterker te zullen zijn.

Weliswaar begon Carlos Sainz het seizoen met een prima tweede plaats achter teamgenoot Charles Leclerc, er was een periode dat hij duidelijk de mindere was van het duo en onhandige fouten maakte. Denk aan de spins in Australië en Spanje, of de crash in Imola. De afgelopen weken gaat het steeds beter bij de Spanjaard, die zelfs zijn eerste Grand Prix-overwinning op zijn naam schreef in Groot-Brittannië. Hij verwacht echter dat zijn 'piek' pas in de tweede seizoenshelft zal komen, zo vertelt hij aan Sky Sports . Hij is eindelijk het 'momentum' aan het opbouwen. "De laatste weken doen we het steeds beter. Sinds Monacoeigenlijk, dat was het keerpunt, daar streden we om de poleposition. In Bakoe eveneens, waarna we in Canada zelfs om de zege vochten", zo doelt hij op zijn strijd met Verstappen. "Ik heb wat momentum opgebouwd. Ik zal niet zeggen dat ik al op 100% zit, want er zijn nog steeds dingen die ik kan verbeteren, zoals we tijdens de race in Silverstone wel zagen. Ik voel me steeds beter en ik denk dat het heel snel gaat komen (die 100%, red.)."

Sainz waarschuwt concurrentie voor tweede seizoenshelft

De achterstand van Sainz op kampioenschapsleider Max Verstappen is met 75 punten aanzienlijk. Toch geeft hij de moed niet op en waarschuwt hij de concurrentie dat hij in het tweede deel van het jaar alleen maar sterker zal worden. "Laten we zien hoe we er aan het einde van het seizoen voorstaan. Het is nog vroeg. Al heel vroeg in het jaar finishte ik op P2 in Bahrein en iedereen zei dat het een makkie ging worden voor Ferrari." "In Barcelona beleefde ik mijn dieptepunt toen ik spinde tijdens de race, maar nu zeg ik: het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Ik snap dat mensen het zeggen (dat hij niet de Ferrari-coureur is die voor de titel gaat strijden, red.), want het is niet de beste seizoensstart geweest voor mij." "Als je echter mijn laatste seizoenen goed bekijkt, dan piek ik altijd in de tweede helft. Ik ben altijd sterk geweest in het tweede deel van het jaar, dus laten we afwachten en dan gaan we het wel zien."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"