Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Samenvatting: Verstappen valt vroeg uit, Ferrari 1-2 in Australië

De mensen die zondagnacht opstonden om Max Verstappen te zien rijden, konden maar heel kort genieten van de Nederlander. Hij viel al vroeg uit met remproblemen, waarna Carlos Sainz relatief eenvoudig de overwinning pakte in Australië. Een knappe zege van de Spanjaard, nadat hij twee weken geleden nog in het ziekenhuis lag vanwege een blindedarmontsteking.

Achter Sainz finishten ook Charles Leclerc en McLaren-coureur Lando Norris op het podium. Oscar Piastri eindigde in zijn thuisrace op P4, terwijl Sergio Perez in zijn Red Bull niet verder kwam dan de vijfde plek. Daarachter finishten Fernando Alonso, Lance Stroll, Yuki Tsunoda, Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen ook in de punten. Alonso kreeg nog een flinke straf van 20 seconden na afloop van de race, waardoor hij op P8 terechtkwam en Stroll en Tsunoda een plekje opschoven.

Voor de beide Mercedes-coureurs was het een race om snel te vergeten. Lewis Hamilton kende motorproblemen en moest zijn auto aan de kant zetten, terwijl George Russell zijn race in de absolute slotfase in de muur zag eindigen.

Check hieronder de samenvatting van de Grand Prix van Australië!

Praat mee!

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen