Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Schrijf Max Verstappen en het grillige Red Bull nóóit af"

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen is vol vertrouwen dat Max Verstappen dit jaar nog een race kan winnen. De laatste Grands Prix leek de achterstand van Red Bull op de Ferrari en Mercedes te groeien, maar volgens de raceveteraan mag je nooit buiten Verstappen en Red Bull rekenen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de zomerstop in de Formule 1 kwamen Red Bull en Max Verstappen niet meer in de buurt van de gezamenlijke successen die ze vóór de winterstop vierden. De oogst in vier races was één schamele podiumplaats in Singapore, dat terwijl ze voor de onderbreking twee keer wonnen en meerdere podiumplaatsen in de wacht sleepten.

"Het is met Red Bull natuurlijk heel raar", zo begint Michael Bleekemolen in gesprek met RacingNews365 op de vraag of de rol van Red Bull dit jaar is uitgespeeld. "Want soms kan Max Verstappen opeens tijdens een Grand Prix terugkomen en de rol van gedoodverfde winnaar claimen. De prestaties van Red Bull fluctueren wat dat betreft net iets te veel."

"Je kunt dus niet nu al zeggen dat de rol van Red Bull is gespeeld", vervolgt Bleekemolen die afgelopen woensdag zeventig kaarsjes uit mocht blazen. "Ik denk dat ze zomaar nog een keertje kunnen winnen, de Grand Prix van Mexico, waar Max Verstappen altijd goed gaat, komt er bijvoorbeeld ook nog aan."

Mocht Red Bull nog een keer zegevieren dit seizoen, dan zal dat volgens Bleekemolen toch vooral de verdienste zijn van Verstappen. "Ik denk dat Max daarvoor de tekortkomingen van Red Bull moet compenseren, maar dat kan hij, want hij heeft iets in zich waardoor hij op bepaalde circuits iets extra's kan ten opzichte van andere coureurs."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

7 reacties