Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Schumacher: "Dat is de reden van contractverlenging Perez"

Sergio Perez blijft tot en met het einde van 2026 voor Red Bull Racing rijden. Ralf Schumacher denkt wel te weten waarom de Mexicaan voor de langere termijn is vastgelegd door de Oostenrijkse renstal.

XPB 1280750 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De line-up voor de komende twee jaar bij Red Bull Racing is bekend. Met Max Verstappen had het team al een topcoureur voor de langere termijn vastliggen, nu komt daar Sergio Perez bij. Het contract van de Mexicaan liep aan het einde van dit jaar af en moest even vrezen voor zijn stoeltje.

Perez kende echter een sterke start van het seizoen en zal zich daarmee onder meer hebben onderscheiden voor het tweede zitje bij Red Bull. Dinsdagavond werd dan definitief bekend dat hij de line-up van Red Bull complementeert voor 2025 en 2026. Ralf Schumacher reageert nu tegenover Sky DE op het nieuws. "Soms is het niet helemaal begrijpelijk, omdat je ook veel mensen uit je eigen juniorprogramma hebt", zo begint Schumacher zijn verhaal.

"Maar je hoort ook dat teambaas Christian Horner het niet eens is met de herstructurering binnen het team. Dan zou hij ook hebben gezegd: 'Yuki Tsunoda komt niet bij Red Bull terecht'. En ik denk ook niet dat Liam Lawson zo welkom is. Daarom is er om financiële redenen, omdat Max Verstappen relatief duur is en Sergio Perez veel geld meebrengt door de sponsoren, nu een nieuwe overeenkomst gesloten. Dat ligt dus een beetje aan Red Bull zelf."

"Red Bull staat nu dan ook onder druk om iets te leveren en dat brengt ons bij Montreal. Sergio Perez kan niet de performance uit de auto halen die hij vorig jaar wel kon leveren. Maar het wordt weer een spannende wedstrijd tussen Max Verstappen en de rest van de wereld", zo sluit Schumacher af.

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024