Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Schumacher geniet van Verstappen-succes: 'Benieuwd hoe onze toekomst er uit ziet'

In een exclusief interview met RacingNews365 belicht Mick Schumacher de droom waar hij nu in leeft in de Formule 1. De jonge Duitser blikt terug op de groei die hijzelf en Max Verstappen door de jaren heen hebben meegemaakt.

Schumacher Verstappen Hungary 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Voor elke coureur is de Formule 1 niet zomaar te bereiken. Het gaat misschien makkelijker als je al bekender bent binnen de racewereld, maar dan nog moet er langzaam progressie worden geboekt door de kleinere raceklassen heen. Mick Schumacher is hier een voorbeeld van, want zelfs met de enorm bekende achternaam kwam de F1 hem zeker niet aanwaaien.

De Haas-coureur stroomde via onder meer het Nederlandse Van Amersfoort Racing richting de koningsklasse van de autosport. Schumacher kijkt terug op een leuke en leerzame tijd in Nederland, zo legt hij uit in een exclusief interview met RacingNews365. "Het was heel mooi, weet je, want dit bracht mij naar het Formule-racen! Het was geweldig om met ze te werken."

"Ook kon ik Amsterdam eens bezoeken en regelmatig tijd doorbrengen in Nederland. Het was zonder twijfel een erg leuke tijd", aldus de 23-jarig coureur, die naast zijn diensten voor Haas toch nog hoopt op een 'echt topteam' zoals Ferrari. "Al heb ik geen concrete plannen. Het is uiteindelijk natuurlijk wel het doel om goed te doen in elke mogelijke vorm, zodat je jezelf laat zien voor potentiële topteams. Op die manier kan je altijd de sprong maken."

Schumacher kijkt met een schuin oog naar Verstappen

Mick Schumacher en Max Verstappen kennen elkaar al sinds hun geboorte via hun vaders. Al van kleins af aan zijn de twee onlosmakelijk verbonden met autosport en de Formule 1. Eén van de twee 'zoons van' is nu wereldkampioen, iets waar Schumacher om moet glimlachen. "Natuurlijk ben ik blij voor Max, hij verdient het!"

"Ik denk dat hij al een hele tijd rondloopt in deze sport en het enorm goed heeft gedaan." Ook in 2022 staan de twee bekenden weer op de Formule 1-grid. Wat er de komende jaren precies gaat gebeuren, durft Schumacher niet te voorspellen. Wel hoopt hij natuurlijk op het hoogst haalbare in de sport, al is hij allang tevreden.

"Het is interessant om te zien wat de toekomst gaat brengen voor Max, maar ook voor mij. Ik denk niet dat we het als kinderen hadden verwacht, toentertijd, dat een van ons wereldkampioen zou worden. Maar weet je, ik heb die F1-droom ook nooit opgegeven - en nu leef ik de droom!", aldus een genietende Mick.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig