Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher geveld door Ferrari-motorproblemen: "Dit blijft moeilijk te accepteren"

Mick Schumacher moest noodgedwongen zijn veelbelovende Grand Prix-weekend in Canada vroegtijdig beëindigen. De VF-22 van de Duitser kampte met motorproblemen waardoor de coureur van Haas kostbare punten misliep.

De Grand Prix van Canada zag er voor Mick Schumacher veelbelovend uit. De Haas-coureur kwalificeerde zich op P6 achter teamgenoot Kevin Magnussen. Een hele stap vooruit als je kijkt naar het Haas van het vorige seizoen, dat eigenlijk standaard achteraan startte. Maar in ronde 20 ging het mis voor de jonge Duitser; opnieuw motorproblemen voor de Haas, waardoor hij kostbare punten misliep. "Het is natuurlijk erg frustrerend, maar deze dingen gebeuren nou eenmaal in de Formule 1", liet Schumacher na afloop van de race weten aan de media, waaronder RacingNews365. Toch kijkt de coureur van Haas positief terug op het weekend in Canada. "Ja we moeten even door de zure appel heen bijten, maar we hebben een hoop positieve punten die we vanuit hier mee kunnen nemen. Dus ik kan niet wachten tot de volgende race." "We wisten dat de snelheid er altijd al zat. We hebben wat moeilijke races gehad, dus het is fijn dat we een goede kwalificatie en goede racesnelheid hadden. We hebben nog geen updates doorgevoerd en het is eigenlijk gewoon dezelfde auto als in het begin van het seizoen. Dus dat is natuurlijk erg positief."

"Ik weet zeker dat er meer kansen komen"

Terugkijkend op een aantal crashes die Schumacher heeft gehad, stelde RacingNews365 de vraag in hoeverre dit nog in zijn achterhoofd zit en of hij zich inhield gedurende de race. "Ik was het aan het opbouwen, we hadden op zaterdag natuurlijk een natte baan. In de race hadden we een droge baan dus dan moet je natuurlijk de nieuwe limieten vinden", legt Schumacher uit. "We moesten weer in het ritme komen en ik weet zeker dat de toekomst ons meer brengt. Maar het voelde al meteen goed vanaf het begin, dus het was niet moeilijk om in het ritme te komen." Hoewel Schumacher opnieuw een teleurstellende uitvalbeurt te verwerken kreeg, is de motivatie er niet minder op geworden bij de coureur van Haas. "Het blijft moeilijk om dit soort dingen te accepteren. Het is natuurlijk moeilijker wanneer je in de punten rijdt en de race niet uit kunt rijden. Maar het is zoals het is. Ik ben hier omdat ik van de sport hou. Ik hou van racen. Ik weet zeker dat er meer kansen komen", sluit Schumacher hoopvol af.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein