Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Schumacher hekelt 'modderfiguur slaande' FIA-president: "Verstappen als voorbeeld gesteld"

Ralf Schumacher lijkt helemaal klaar te zijn met FIA-president Mohammed Ben Sulayem, zeker na de manier waarop hij Max Verstappen als voorbeeld stelde door hem een taakstraf voor vloeken op te leggen.

Verstappen Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verhaal mag inmiddels bekend zijn. De FIA gaf Max Verstappen een taakstraf voor zijn vloeken tijdens de persconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore op donderdag. Vrijwel de gehele paddock viel over dat besluit heen en ook Ralf Schumacher kan er met zijn verstand niet bij. Hij wijst naar één man in het bijzonder: FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Hij is helemaal klaar met hem.

"Hij speelt een nogal tragische rol in het geheel. Hij heeft totaal geen voeling met de coureurs. Het is absurd om Max Verstappen zo als voorbeeld te stellen met een straf, een waarschuwing was meer dan genoeg geweest", zo roept de voormalig F1-coureur bij Sky Deutschland.

"En als je al zoiets plant, moet je de coureurs erbij betrekken. Dan meldt je je bij de GPDA of de rijdersbriefing om je punt toe te lichten. Misschien dat ze er dan nog begrip voor op kunnen brengen."

Hij is echter nog niet klaar: "Hij (Ben Sulayem, red.) is in mijn ogen echt een probleem. Eerst kwam hij in de problemen door de kwestie met Susie Wolff en toen met Liberty Media, iets wat hem bijna de kop kostte. Hij slaat een modderfiguur, zoekt de publiciteit op en meldt zich vaak op het winnaarspodium", aldus Schumacher, die van mening is dat Ben Sulayem zichzelf veel te belangrijk maakt.

Wat Ralf Schumacher betreft wordt er dan ook snel ingegrepen: "Ik zou de FIA willen adviseren om na te denken over een nieuw iemand. Dit kan niet op deze manier voortduren."

Overigens raadt Schumacher Verstappen wel aan de straf uit te voeren: "We weten dat Max zich onheus bejegend voelt. Hij moet iets van betekenis uit een zinloze taakstraf zien te halen. Misschien moet hij voorstellen iets te doen wat hem nauw aan het hart gaat. Ik kan me niet voorstellen dat de FIA-president inbindt."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Scoort Ajax of Besiktas tijdens de wedstrijd? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent