Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Schumacher oordeelt keihard over Horner: "Hij moet opstappen"

Ralf Schumacher heeft snoeihard uitgehaald naar Christian Horner. De Duitser vindt dat de Red Bull-teambaas zo snel mogelijk moet opstappen.

Horner Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De saga rond Christian Horner blijft de gemoederen maar bezig houden in de Formule 1-wereld. De Brit werd vrijgesproken in een extern onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar de impact was vrij groot. Ralf Schumacher heeft geen goede woorden over voor Horner, die volgens de voormalig F1-coureur zo snel mogelijk moet opstappen.

"Ik vind het nog steeds jammer dat de zaak rond Horner alles overschaduwt", stelt Schumacher tegenover Sport1. "Dat werd vooral duidelijk tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein. Pas op de racedag werd er een beetje over de sport gepraat. Wat me ook stoort is dat een objectieve beoordeling extreem moeilijk is. Er is totaal geen transparantie."

Persconferentie

Schumacher vond vooral de persconferentie in Saoedi-Arabië, waar Horner zich fel verdedigde, schrijnend. "Het werd problematisch voor mij toen hij zichzelf als slachtoffer neerzette in Saoedi-Arabië. Ik heb medelijden met zijn familie, maar er was maar één persoon die de hele zaak in gang heeft gezet: hijzelf. Ik denk dat het niet langer ontkend kan worden dat hij en zijn persoonlijke assistent erg close moeten zijn geweest."

"Ik kan niet accepteren dat hij blijft zeggen dat hij er niet in detail over wil praten", vervolgt Schumacher zijn verhaal. "Je hoort bijvoorbeeld niets over de medewerkster en dat is niet goed. Niemand praat over haar. Eén ding is zeker: zolang deze chaos blijft bestaan, brengt het Red Bull enorme schade toe. Horner heeft gezegd dat niemand belangrijker is dan het team. Die uitspraak moet hij ook volgen en daarom moet hij zo snel mogelijk opstappen."

Schumacher sluit af met een oproep aan Red Bull. "Alles moet zo snel mogelijk opgehelderd worden. Het zou niemand kwaad doen als Horner weggaat. Het is belangrijk voor het merk Red Bull."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp