Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher reageert gelaten op contractverlenging Sainz bij Ferrari

De mogelijkheid voor Mick Schumacher om voor het eind van 2024 naar Ferrari te gaan, lijkt door de contractverlenging van Carlos Sainz bij het rode Italiaanse topteam onmogelijk te zijn geworden.

Schumacher Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Op 21 april werd bevestigd dat Carlos Sainz minimaal tot het einde van het seizoen van 2024 voor de Scuderia zal blijven rijden. Door deze contractverlening van twee jaar wordt de Ferrari Academy-coureur en tevens Haas-coureur Mick Schumacher de kans voorlopig ontnomen om te racen voor het Italiaanse topteam.

Ondanks dat geeft Mick aan dat er voor hem weinig verandert. De jonge Duitser, die momenteel voor het tweede seizoen in de Formule 1 actief is, geeft aan dat zijn focus ligt bij zijn huidige team Haas.

"Ik denk dat het de meest logische stap is voor Ferrari. Ze hebben twee geweldige coureurs en Carlos had vorig jaar natuurlijk een enorm goed seizoen en ook dit jaar heeft hij al een aantal goede races gehad," vertelt Schumacher aan Sky Sports met betrekking tot het contract van Sainz.

"Dus ja, het was logisch. Voor mij verandert er vrij weinig, omdat mijn taak is om mijn best te doen in het hier en nu. En dat is bij Haas."

Leclerc verwelkomt de contractverlenging van Sainz

Niet alleen Mick Schumacher geeft aan het een goede keuze te vinden van Ferrari om het contract van Sainz te verlengen.

Ook de Monegask Charles Leclerc, de teamgenoot van Sainz, is tevreden met de contractverlenging van de Spanjaard. "Ik ben enorm blij," laat Leclerc weten aan de media, waaronder RacingNews365.nl.

"Behalve dat hij een zeer goede coureur is, is hij ook een geweldige gast. We hebben een hele sterk band en werken daarbij goed samen."

"Maar het belangrijkste is denk ik dat we dezelfde feedback hebben. We hebben dezelfde dingen nodig van de auto, wat erg belangrijk voor de toekomst van het team om in dezelfde richting te blijven pushen."

"Dit is het geval geweest in het afgelopen anderhalf jaar, en ik denk dat we daar nu al de voordelen van zien. Dus ja, het is geweldig om Carlos de komende twee jaar in het team te hebben."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"