Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher weet wie De Vries gaat vervangen: "De kogel is door de kerk"

Volgens Ralf Schumacher is de kogel bij AlphaTauri al door de kerk. De Vries zal na de zomerstop niet meer te zien zijn bij de Italiaanse renstal.

Helmut Marko liet de afgelopen weken al doorschemeren dat Nyck de Vries niet presteert zoals hij en de rest van Red Bull wil. De afgelopen twee weken worden de geruchten steeds hardnekkiger en lijkt het er sterk op dat er al heel snel een einde gaat komen aan het Formule 1-avontuur van De Vries. Ralf Schumacher heeft achter de schermen naar eigen zeggen meegekregen dat de beslissing inderdaad al is genomen. Een andere coureur neemt volgens hem na de zomerstop het stokje over van De Vries. De Duitser geeft als 'afscheidscadeau' toch nog wat complimenten mee aan Nyck. "De kogel is door de kerk", zo vertelt hij bij Sky Sport . "Dat weet ik zo goed als zeker. De Vries heeft het goed gedaan. Vorig jaar in Monza was hij op de juiste plek op het juiste moment", zo wijst hij naar het sprookjesdebuut van De Vries als invaller voor Alex Albon bij Williams.

Daniel Ricciardo

Oude bekende Daniel Ricciardo zal volgens Schumacher de opvolger zijn bij AlphaTauri. Momenteel is hij nog de reservecoureur van het hoofdteam, maar hij keert volgens de Duitser weer terug in de cockpit bij het zusterteam uit Faenza. "Het is zonde dat De Vries Zandvoort niet gaat redden, maar het is ook goed voor Ricciardo en het AlphaTauri-team", zo verklapt Schumacher wie de Nederlander volgens hem gaat vervangen. Schumacher denkt dat AlphaTauri kan profiteren van de zee aan ervaring die de Australiër met zich mee brengt. De komende dagen voert hij een Pirelli-test uit voor Red Bull, maar de F1-analist denkt niet dat het veel uit gaat maken. "AlphaTauri is heel slecht bezig en ze kunnen wel wat ervaring gebruiken. Nog niets is honderd procent zeker, maar alles is mogelijk", zo houdt hij toch nog een slag om de arm.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht