Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Toen Schumacher ieder jaar een keer uit zijn dak ging: "Hij trok ieders shirt uit"

Michael Schumacher staat bekend als een van de grootste Formule 1-coureurs ooit, maar de zevenvoudig wereldkampioen had ook de reputatie dat hij een wilde kant had buiten de baan.

Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Ex-Formule 1-coureur Johnny Herbert heeft inzicht gegeven in de 'feestcapriolen' van voormalig teamgenoot Michael Schumacher. De Duitser wordt beschouwd als een van de grootste coureurs in de geschiedenis van de sport en won in zijn carrière zeven wereldkampioenschappen. Zijn eerste titels behaalde hij in 1994 en 1995 met Bennetton en het was in die periode dat de Duitse coureur teamgenoot was van Herbert.

Hoewel Herbert benadrukt dat Schumacher volledig gefocust was op zijn F1-succes, geeft hij een inzicht in de persoonlijkheid van Schumacher buiten de baan. "Het was de leuke kant", vertelt Herbert aan BettingSites.co.uk als hem wordt gevraagd naar een anekdote om Schumacher te omschrijven.

"We weten allemaal dat hij een zeer serieuze kant had die volledig gedreven was door het beste uit zichzelf te halen. Maar er was ook de rustige periode aan het einde van het seizoen, het ontspannen moment dat we altijd hadden na Adelaide. Hij genoot van de alcoholische versnaperingen die beschikbaar waren en dat deden wij allemaal. Dat konden we maar één keer per jaar doen", vertelt Herbert.

"Hij ging de kamer rond en zijn feesttruc was om ieders shirt uit te trekken. Ook de broeken. Maar het waren vooral overhemden met knopen die hij graag afscheurde. Dat was de leuke kant van hem. Dat zijn de herinneringen die de meeste mensen niet hebben gezien, maar het zijn de mooie herinneringen die ik aan hem heb. Hij had een geweldig gevoel voor humor en hopelijk is dat iets wat we nog terug zullen zien."

Schumachers familie

Schumacher verliet de Formule 1 in 2006 voordat hij in 2010 een driejarige comeback maakte bij Mercedes. Nadat hij eind 2012 echt met race-pensioen ging, was hij helaas betrokken bij een ernstig ski-ongeluk in 2013. Sindsdien houdt zijn familie zijn toestand privé. Zijn zoon Mick bereikte de Formule 1 in 2021 en reed twee jaar bij het Haas-team voordat hij een rol als reservecoureur bij Mercedes kreeg.

Terwijl Schumacher bekend staat als een onverbiddelijke tegenstander op het circuit, zegt Herbert dat hij een extreem familiegerichte persoonlijkheid heeft. "Michael had ook een egoïstisch hart, maar zijn grote hart was wat je zag bij zijn familie."

"Hij was een erg familiegerichte man en met de kinderen deden ze van alles samen. Paarden waren een grote passie voor hem en zijn vrouw. Er was een leven buiten de bubbel van de F1 en gelukkig was hij in staat om zijn racemodus te verlaten en vond hij het heel gemakkelijk om over te schakelen naar de gezinsmodus."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'