Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Seidl: "Het is zinloos om Alonso testtijd te geven"

Fernando Alonso hoeft in de toekomst niet te rekenen op tracktime voor McLaren. Dat maakte de Britse renstal recent bekend, teambaas Andreas Seidl ziet geen toegevoegde waarde in testkilometers voor de Spanjaard.

Van 2015 tot en met 2018 was Fernando Alonso voor een tweede periode actief als coureur bij McLaren. In die periode was de renstal echter al van haar voetstuk gevallen en niet langer een topteam. Sterker nog: het team bivakkeerde steeds verder in de achterhoede. Na het vorige seizoen besloot de Spanjaard dan ook om (voorlopig) afscheid te nemen van de Formule 1.

Inmiddels heeft het team dit seizoen de weg omhoog ingeslagen en is het uitgegroeid tot een stabiele subtopper met Lando Norris en Carlos Sainz achter het stuur. Met twee nieuwe coureurs, ontwerper James key én een nieuwe teambaas is er sinds eind vorig jaar veel veranderd. Teambaas Andreas Seidl licht toe waarom er geen plaats voor Alonso meer is binnen de renstal, ook niet als testcoureur.

In gesprek met Motorsport-Total laat hij weten dat hij geeft persoonlijke problemen heeft met de Spanjaard.

"In mijn tijd in het WEC bij Porsche wilde ik al graag met Fernando samenwerken. Hij is een van de beste coureurs ter wereld. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het team tot en met zijn allerlaatste race. En dat met een auto die niet competitief was. In die periode was hij ook actief betrokken bij de ontwikkeling van de huidige auto", vertelt Seidl.

"Fernando koos er zelf voor om niet verder te gaan, omdat hij niet kon winnen met onze auto. Daarom zei hij McLaren en de Formule 1 gedag, iets wat wij accepteerden. Het team koos voor een nieuw rijdersduo, waarover we zeer te spreken zijn. Lando en Carlos ontwikkelen zich tot topcoureurs en werken samen met ons aan een terugkeer naar de top."

In de strategie van Seidl is geen plaats voor Alonso: "De toekomst behoort toe aan onze twee huidige coureurs. Daarom wil ik hen elke seconde testtijd gunnen. Het is simpelweg zinloos om Fernando testtijd te geven. Natuurlijk levert zo’n keuze grote headlines op, maar er zit verder niets achter. Fernando is nog altijd een onderdeel van de McLaren-familie", zo laat Seidl optekenen.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen