Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Silly Season: dit brengt de toekomst voor Perez en Antonelli

Door de extreem vroege overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari kwam Silly Season dit jaar erg vroeg al op gang. RacingNews365 werpt een blik op de rijdersmarkt met vandaag de teams waar een beslissing hoogstwaarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten.

Monaco driver parade
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het lijkt er steeds meer op dat Sergio Perez ook in 2025 voor Red Bull gaat uitkomen. Zolang de handtekening van de Mexicaan echter niet op papier staat, lijkt ook Carlos Sainz nog een slag om de arm te houden. Toch lijken de kansen van Sainz om in 2025 bij Red Bull te rijden heel klein te zijn en dus is het afwachten voor welk team de Spanjaard dan zal kiezen. De overige beschikbare F1-coureurs lijken daardoor in de wachtkamer te zitten.

Zolang Sainz nog nergens officieel onder contract staat, lijken veel Formule 1-teams namelijk geen keuze te willen maken wat betreft de rijderskeuze van 2025. Doordat er veel geruchten de ronde doen, zet RacingNews365 per team op een rijtje wat de opties zijn. Te beginnen met de drie snelste teams, die nog minimaal één plekje vacant hebben.

Om deze reden zullen Ferrari, McLaren én Aston Martin niet in het overzicht voorkomen. De eerste twee zijn al volledig voorzien en bij Aston Martin is er geen reden om te verwachten dat Lance Stroll in 2025 niet bij dat team rijdt. De contractduur van de Canadees is niet bekend, maar van een vertrek lijkt voorlopig geen sprake.

Red Bull

Nu Red Bull steeds meer druk van de concurrentie ervaart, komt er ook meer druk op het rijdersduo te liggen. Zoals bekend beschikt Max Verstappen over een langdurig contract bij het team uit Milton Keynes. Toch is de toekomst van de Nederlander bij Red Bull allerminst zeker. Voor 2025 lijkt de regerend wereldkampioen echter wel aan te blijven bij de Oostenrijkse renstal.

Ook Perez lijkt zo goed als zeker in 2025 bij Red Bull te rijden en de verwachting is dat er in de komende weken een definitief akkoord bekend gemaakt zal worden. Een eenjarig contract lijkt daarbij de meest logische optie. Mocht dit niet lukken, is Carlos Sainz nog altijd een (kleine) optie voor Red Bull.

De vraag is echter of Sainz de komende weken toch nog op een officiële bevestiging gaat wachten of zelf al door zal gaan pakken. Bronnen binnen de paddock lieten weten dat Sainz in de dagen na de GP van Monaco zijn keuze bekend zou gaan maken, maar dit is nog altijd niet gebeurd. Daardoor blijft er in theorie nog altijd een kans dat Sainz tóch naar Red Bull zou kunnen gaan, maar dat is wel volledig afhankelijk van hetgeen Perez besluit.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Mercedes

George Russell wordt volgend jaar de kopman bij Mercedes en zijn teamgenoot zal Andrea Kimi Antonelli worden. De Italiaan heeft intern de mensen bij Mercedes overtuigd en dus gaat Antonelli een grote overstap maken door na één jaar in de Formule 2 te hebben gereden meteen door te gaan naar de Formule 1.

Daar mag hij dus direct uitkomen voor een van de grootste en meest succesvolste teams in de koningsklasse van de Formule 1. Verstappen lijkt in 2025 geen optie meer te zijn voor Mercedes, maar de grote vraag is wat het team gaat doen wanneer Verstappen in 2026 wel de overstap zou maken. Is Russell dan degene die het veld moet ruimen? De Brit heeft een aflopend contract voor 2025 en zal volgend jaar dus alles op alles moeten zetten om dat verlengd te zien worden.

Visa Cash App RB (RB)

Yuki Tsunoda wordt gelinkt aan andere teams, maar hoe zeker is het dat hij zelf weg wil of kan gaan? Veel geruchten doen de ronde over de Japanner, maar er lijkt nog niks concreets op tafel te liggen. Zijn naam wordt gelinkt aan Audi en ook aan Haas, maar bij beide teams lijkt hij niet op de eerste plaats te staan.

Hoeveel zin heeft het dan om zijn huidige team te verlaten, aangezien hij én zijn bolide steeds competitiever worden? Een andere vraag is waarom Red Bull Racing eigenlijk geen interesse lijkt te hebben in de diensten van Tsunoda. Hij levert solide resultaten, verslaat Daniel Ricciardo dit jaar constant en toch lijkt hij niet eens te zijn overwogen om de mogelijke vervanger van Perez te worden.

Dan blijft het stoeltje van Daniel Ricciardo over. De goedlachse Australiër kwam vorig jaar als vervanger van Nyck de Vries terug in de Formule 1, maar maakt tot op heden niet echt indruk. Het helpt dan ook zeker niet mee dat Red Bull in de persoon van Liam Lawson een groot talent achter de hand heeft. De Nieuw-Zeelander staat hoog aangeschreven en Marko liet al eerder doorschemeren dat hij in 2025 sowieso op de grid staat. 

Aan Daniel Ricciardo om ervoor te zorgen dat dat niet op zijn plaats is. Verschillende sponsoren zullen daarnaast ook interesse hebben om Ricciardo voor het team te behouden. Zij werken nauw samen met Ricciardo en hopen dat hij bij het team zal blijven, dat geeft hun namelijk garantie op meer exposure. 

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training