Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Simrace-baas Verstappen vol lof: "Daar maakt Max écht het verschil in"

Max Verstappen laat niet alleen zijn klasse zien op het echte circuit, ook op de virtuele baan weet de Nederlander indruk te maken. Atze Kerkhof, mede-eigenaar van Team Redline, geeft aan waar Verstappen het grote verschil met de concurrentie maakt.

Verstappen wet qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft inmiddels allang zijn sporen verdiend in de autosport, zeker op de echte baan. De Nederlander heeft inmiddels al 61 overwinningen en 40 polepositions achter zijn naam staan, net als drie wereldtitels in de Formule 1. Maar hij laat ook op het virtuele circuit zijn klasse zijn, want hij wint de nodige races samen met Team Redline, het team waarmee hij aan diverse simraces deelneemt.

Atze Kerkhof, mede-eigenaar van het team, vertelt erover in Zandvoort Shakedown op Viaplay. Kerkhof werkt in die hoedanigheid dus samen met de drievoudig wereldkampioen. "Het simracen begint nu wel echt een basis te vormen voor jonge coureurs. Ik ken eigenlijk geen coureur, in ieder geval op de F2- en F3-grid, die thuis geen simulator heeft staan en die er daar non-stop mee bezig is."

"Max zet daarin wel een beetje de toon, want hij heeft laten zien dat het toch wel werkt voor het 'echte' racen. En de coureurs worden zodoende erg behendig." En hoe zit Verstappen dan achter het stuur? Is het een vorm van ontspanning? "Ik denk dat de competitie voor hem ontspanning is."

Bijzonder & speciaal

Dan vertelt Kerkhof een anekdote over Verstappen, toen ze nog samen in de Formule 3 trainden bij Van Amersfoort Racing. "Dat waren de eerste keren dat ik met hem trainde. Het was een enorme battle, hij hield niet op, was niet te stoppen en wilde alleen maar inhalen. Dat was heel vervelend, want je zag hem achter je in de spiegels zitten." 

"En je wist: hij gaat een actie doen en alleen dat idee maakt hem al ontzettend sterk. Iedereen heeft dat namelijk in zijn hoofd zitten. En zeker toen Max in zijn wildere tijd zat, wist je gewoon dat hij langszij ging komen en dat hij de auto ertussen zou zetten. Als je voor hem rijdt, maakt je dat al twee tienden langzamer."

In hoeverre is Verstappen dan veranderd als coureur door de jaren heen? "Ik had vroeger altijd het idee dat hij hetzelfde kon doen als wat hij nu kan, alleen had hij toen niks te verliezen. En nu heeft hij heel veel te verliezen en dan past hij zich aan. Max is altijd iemand die heel veel controle heeft gehad en ontzettend veel talent, maar voornamelijk zijn gedrevenheid maakt het verschil. Die jongen kan uren zitten om een prestatie te behalen. Hij zet zijn doelen, gaat ervoor en hij neemt met niks minder genoegen dan de winst. Dat is natuurlijk inspiratie en hij laat het zien."

"Max is natuurlijk iemand die de hele dag bezig is met F1 en daarnaast nog tijd vindt om te racen op de simulator. En dan presteert hij het om de professionele coureurs die in ons team rijden en fulltime betaald worden, die er eigenlijk de hele dag mee bezig zijn, om de oren te rijden. En dat is natuurlijk gewoon bijzonder knap. Die jongen is erg speciaal", zo sluit Kerkhof af.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan