Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ski-legende Lindsay Vonn: "Red Bull bood mij een Formule 1-kans"

Zeg je Lindsay Vonn, dan zeg je 'skieën'. De Amerikaanse won in de sneeuw alles wat er te winnen valt, maar bijna had ze een nieuwe carrière nagejaagd. Naar eigen zeggen wilde ze 'Formule 1 gaan doen' en bood Red Bull haar die kans. Het liep anders.

Lindsay Vonn is te gast in de televisieshow van host Graham Bensinger. In één van de passages stapt Bensinger in de auto bij de ski-kampioene en het valt hem op dat ze sportief rijdt. Op de vraag of ze ooit met een raceauto heeft gereden, antwoordt ze volmondig 'ja'. "Het was in Spielberg op het Formule 1-circuit", aldus Vonn, doelend op een test met een Formule Renault 3,5-bolide die ze ooit in 2016 kreeg aangeboden van Red Bull. "Ik vond het geweldig, maar ik had de neiging om te hard te gaan in de bochten, waardoor ik spinde. Ik bedacht me dat ik de auto niet in de kreukels mocht rijden, want die kon zomaar een paar miljoen kosten." Vonn vervolgt haar verhaal met een opvallende opmerking: "Ik dacht er toen aan de switch te maken naar de Formule 1." De talkshow-host snapt het niet helemaal en vraagt 'wat bedoel je?' "Ik wilde proberen een coureur te worden, maar dat kon niet, want ze wilden dat ik me voor drie jaar volledige committe", verduidelijkt Vonn.

'Ze' was in dit geval Red Bull, zo bevestigt ze: "Ik mocht niet zwanger worden en kon niet de dingen doen die ik misschien wilde doen. Ik wist niet zeker of ik dat er voor over had, maar het had zeker iets kunnen worden wat ik geweldig had gevonden." Vonn noemt specifiek de Formule 1 als persoonlijk doel, maar Red Bull schetste haar een breder toekomstperspectief dan dat: "Ze zeiden dat als de Formule 1 niet haalbaar was, ik altijd nog NASCAR kon gaan doen." Een opmerkelijk verhaal, wat uiteindelijk dus geen vervolg kreeg. Vonn bleef de skisport nog enkele jaren trouw en zette recent een punt achter haar actieve sportcarrière. De video met het gesprek tussen Bensinger en Vonn bekijk je hieronder.

BQWQJgJowz4

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"