Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Snelle VeeKay grijpt naast zijn tweede IndyCar-overwinning tijdens de GP van Alabama

Het is Rinus VeeKay niet gelukt om de Grand Prix van Alabama te winnen, maar de Nederlander wist wel prima op het podium te eindigen nadat hij van poleposition was vertrokken.

Rinus VeeKay verraste op zaterdag vriend en vijand door de poleposition te veroveren voor de Grand Prix van Alabama, die wordt verreden op Barber Motorsports Park. De Nederlander voelde zich als een vis in het water op het prachtige, vloeiende circuit. Hij hield zijn leidende positie op zondag in de race lang vast, maar kort na de tweede pitstopronde, in ronde 61 van 90, moest hij de leiding aan McLaren-coureur Pato O'Ward laten. Hij verloor in het gevecht met de Mexicaan veel tijd, waardoor Alex Palou van Chip Ganassi kon profiteren en de tweede plek afpakte van de man uit Hoofddorp.

1520834044983975938

! @RinusVeeKay is de (virtuele) koppositie kwijt aan Patricio O'Ward... #ZiggoSport #IndyCar #HIGPA pic.twitter.com/pb6dJsNGqB — Ziggo Sport Racing (@ZS_Racing) May 1, 2022

VeeKay tussen de toppers

In de slotfase van de race kon Van Kalmthout het tempo van de twee leiders niet meer bijhouden en moest hij genoegen nemen met de derde plaats. Na een zesde, tiende en dertiende plaats was het zijn beste prestatie van het seizoen. In de stand nestelt VeeKay zich steeds steviger in de top zeven tussen de grote namen. Het smaakt naar meer in deze Month of May , gedurende welke de befaamde Indy 500 op het programma staat. Eerst komt echter nog de GP op de road course in Indianapolis. Vorig jaar won VeeKay die race, dus hij zal ook dit keer zijn zinnen zetten op het maximaal haalbare.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'