Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Spierballentaal Alpine: "Ontwikkeling nieuwe auto is tot de limiet en verder gepusht"

De nieuwe Alpine A524 is een totaal andere bolide dan haar voorganger. In 2024 wil de Franse renstal hoge ogen gooien en daarom ging men tijdens de ontwikkeling tot het gaatje.

A524 LED Top 16 9 PINK
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Deze woensdag heeft Alpine haar nieuwe strijdwapen, de A524, onthuld. In de F1-fabriek in Enstone, Groot-Brittannië, ging het doek van de nieuwe wagen. Deze is vergeleken met de A523 van vorig jaar enorm veranderd, nadat het team op een dood spoor was beland met de ontwikkeling.

Teambaas Bruno Famin is in zijn nopjes en kijkt vooruit naar een bijzonder jaar, waarin Alpine ook haar volwaardige debuut zal maken in de Hypercar-klasse in de World Endurance Championship. Vorig jaar deed men al mee aan de 24 uur van Le Mans, maar nu doet het team het hele jaar mee. Tezamen met de Alpine A524, ging ook het doek van de Hypercar A424.

"Het is een geweldig moment voor Alpine Motorsports om samen te komen en haar programma voor 2024 te tonen", jubelt Famin. "Het is een uniek moment om zowel de F1-bolide als de Hypercar en alle coureurs in een ruimte te hebben. Ongetwijfeld wordt het een intens en druk jaar."

Agressieve aanpak

De meeste aandacht ging logischerwijs uit naar de Formule 1-bolide. De technisch directeur van het Formule 1-team, Matt Harman, geeft aan dat Alpine een agressieve aanpak heeft gekozen bij de ontwikkeling van de nieuwe F1-bolide. "Dat hebben we met opzet gedaan. We creëren een auto waarbij we meer mogelijkheden hebben om performance toe te voegen."

"We hebben ons namelijk niet op de resultaten gefocust, maar juist op het leren van en reageren op de dingen die we hebben ontdekt. Dit project is gedurfd en we hebben ons gericht op de realisatie van concepten die we aan de auto toe willen voegen. We hebben een sterk platform gebouwd om performance aan toe te voegen wanneer dat kan en we hebben onszelf dat ook als doel gesteld."

Harman laat er geen twijfel over bestaan: Alpine is tot het uiterste gegaan bij de ontwikkeling van de A524. "We hebben sommige elementen tot de limiet gepusht en soms zelfs verder. Dat is allemaal in lijn met onze aanpak en precies wat we willen bereiken: dit project naar het hoogste niveau brengen", aldus de Brit.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"