Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Stake F1-teambaas is er klaar mee: "Daar wil ik niet meer op reageren"

Alessandro Alunni Bravi, de teambaas van Stake F1, is alle vragen over de rijdersmarkt zat. De Italiaan wil eigenlijk niet ingaan op de speculatie rond de Audi-zitjes, maar laat tussen neus en lippen door toch wat los.

Australia Alunni Bravi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stake F1 gaat vanaf 2026 door het leven als Audi en het team is druk bezig om coureurs vast te leggen. De namen van Valtteri Bottas, Guanyu Zhou, Carlos Sainz en Nico Hulkenberg passeren veelvuldig de revue, maar een officiële aankondiging volgde nog niet. Wanneer teambaas Alessandro Alunni Bravi weer vragen over de rijdersmarkt krijgt, is hij er eventjes helemaal klaar mee. Bravi wil niet reageren, maar doet het stiekem toch.

"Er is veel speculatie rond ons team", begint Bravi zijn verhaal. "Natuurlijk wil je niet reageren op speculatie, omdat we ons focussen op het raceweekend. Maar er zijn ongeveer 14 coureurs zonder contract voor volgend jaar. Als team spreken we met verschillende coureurs, maar we nemen nu geen beslissing.

De prioriteiten van Stake F1 liggen dus ergens anders. "Het is tijd om onze coureurs een goede auto te geven. Ik wil wel zeggen dat het goed is dat we een andere rol spelen op de rijdersmarkt, met dank aan Audi, de aankondiging en de investeringen die het team zullen verbeteren. Het is goed nieuws dat we aantrekkelijk zijn. We zijn geen toeschouwer."

Red Bull-adviseur Helmut Marko zei ook dat er vanuit Audi een lucratief aanbod bij Carlos Sainz ligt. Is dat waar? Bravi zucht. "Op die speculatie wil ik niet meer reageren. Iedere coureur praat met veel teams om de situatie te begrijpen en om te kijken of er een overeenkomstige visie is, zeker nu wij transformeren richting 2026. We zijn gefocust op onze coureurs en respecteren onze coureurs. Dat is de eerste stap richting het besluit voor de toekomst. Eerst moeten we onze prestaties consolideren en punten pakken. Daarna gaan we in gesprek met coureurs. Soms willen we geen onderdeel zijn van de spelletjes van anderen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez