Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Australië 2021

Start Formule 1-seizoen 2021 in Australië op losse schroeven

De kans is groot dat de Grand Prix van Australië in maart niet door zal gaan. De huidige situatie rond het Covid19-virus zou dat op dit moment niet toestaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Australië staat gepland voor het weekend van 19 t/m 21 maart. De kans is echter heel groot dat de openingsrace in de Formule 1 tot nader order wordt uitgesteld, zo heeft RacingNews365 begrepen.

De huidige coronamaatregelen in Australië schrijven namelijk voor dat iedereen bij aankomst in het land veertien dagen in quarantaine moet blijven, ieder op zijn eigen hotelkamer. Los van het feit dat dat niet past na de geplande testdagen begin maart is het onwaarschijnlijk dat de Formule 1 en de teams die enorme verblijfskosten willen dragen. Ook de kosten voor chartervliegtuigen (noodzakelijk als de Formule 1 zich in de beroemde 'bubble' wil verplaatsen) liggen drie keer zo hoog als normaal.

Australië staat bekend als een land dat zeer strikt omgaat met welke bedreiging op het gebied van infectieziekten dan ook, wat de strenge maatregelen verklaart. Het feit dat men nog niet is begonnen met de bouw van het circuit is een andere indicatie dat het evenement op losse schroeven staat. Omdat er echter minder tribunes gebouwd hoeven te worden dan normaal, is er nog enige speelruimte, maar binnen twee tot drie weken zal de organisatie uitsluitsel moeten krijgen.

Ondertussen hebben de teams uit het Australia Supercars-kampioenschap (in Australië onderdeel van het voorprogramma) al te verstaan gekregen dat het circuit van Sandown wordt overwogen als alternatief voor Albert Park en het is ondenkbaar dat het immens populaire kampioenschap tegelijk met de Formule 1 raceweekend af gaat werken.

Overigens lijkt de Australian Open (Grand Slam tennistoernooi) vooralsnog wél door te gaan, maar die wereld is in aantal personen veel kleiner dan de Formule 1. Zelfs in de bubble loopt dat aantal al gauw op tot tussen de 1500 en 2000 personen.

Mocht de race daadwerkelijk worden uitgesteld, dan zal dat Formule 1 naar verluidt alles op alles zetten om de race later in het jaar door te laten gaan, bijvoorbeeld in combinatie met de Grand Prix van Japan en/of Singapore en natuurlijk is de zomerpauze een logische optie.

De nieuwe openingsrace van het jaar zou dan de Grand Prix van Bahrein (26 t/m 28 maart) worden, wat het meteen ook onlogisch maakt om de wintertests in Barcelona door te laten gaan. Een wintertest in Bahrein, die dan wat later plaats zal vinden dan begin maart, lijkt logistiek een logischer en goedkoper alternatief.

Het goede nieuws is dat een woordvoerder van de Formule 1 aan RacingNews365 laat weten dat er hoe dan ook geracet gaat worden in maart van dit jaar: "In 2020 hebben we bewezen dat we veilig kunnen racen, iets wat menigeen voor onmogelijk had gehouden in maart. We kijken uit naar de terugkeer van de Formule 1 in maart van dit jaar", zo klinkt het ietwat cryptisch.

18 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche